Ria Virtasen kisaraportti Alavudelta

Kilpailu oli tuttuun tapaan kaksi eräinen. Ria Virtasella oli Saksan MM-kilpailun jälkeen kolmen viikon ajotauko siellä sattuneen käsivamman takia ja ajoa ennen Alavuden kisaa alla oli vain kaksi ajokertaa.

Käsi vaivasi myös jonkin verran aamun aika-ajon jälkeen. Kilpailuun lähdettiin kuitenkin hyvillä mielin.

Puomille ajojärjestys määräytyy aika-ajon perusteella ja naiset ja veteraanit MXV55-luokka ajavat yhdessä. Aika-ajon tulosten perusteella naisista nopeimmat olivat koko porukasta 2. nopein Hanna Mertsalmi, 6. Sanna Kärkkäinen ja 7. Ria Virtanen.

Ensimmäisen erän startti jouduttiin kertaalleen uusimaan, koska puomi putosi ensin ennen aikojaan. Varsinaisessa startissa Virtanen jäi heti hännille ja aloitti sieltä kovan nousun. Myöskään kilpakumppani Mertsalmi ei saanut kovin hyvää lähtöä ja molemmat tekivä töitä noustakseen sijoituksissa.

Kärkkäinen pääsi tässä kohtaa reippaasti karkuun. Lopulta maaliin tulossa ensimmäisen erän nopein nainen oli Kärkkäinen, toinen Mertsalmi ja kolmas Virtanen. Hyvinkään Moottorikerhon Jutta Lukkari oli erän viides.

Toinen erä noudatti samaa kaavaa, joten Kärkkäinen pääsi heti karkuun ja huonot lähdöt saaneet Virtanen ja Mertsalmi joutuivat jälleen nousemaan hänniltä omille sijoilleen.

Maaliin tullessa ensimmäinen oli Kärkkäinen (Y-SMK), toinen Mertsalmi (PadMU) ja kolmas Virtanen (HyMK). Päivän nelonen oli Anu Nummela (KaMoKe) ja Lukkari (HyMK) oli tässäkin erässä viides.

Tshekkiin suunniteltu MM-osakilpailu heinäkuun lopulla jää Virtasela väliin, koska harjoittelu on jäänyt käsivamman takia aiottua vähäisemmäksi. Seuraava naisten Liigan osakilpailu on Siilinjärvellä 9. elokuuta.

Kolmen kärjen tulokset MXD-Liigassa kauden 3/6 kilpailujen kokonaispisteissä:
1. Sanna Kärkkäinen 147
2. Hanna Mertsalmi 126
3. Ria Virtanen 118

Samanlaisia ​​uutisia

Viimeisin numero