Repsol Hondan tallipäällikkö Puig muistuttaa: ”Marquez on lisännyt johtoaan viidessä osakilpailussa peräkkäin”

Marquez on aloittanut MotoGP-sarjan loppukauden erinomaisesti. Tsekin tasavallassa hän oli kolmas ja Itävallassa toinen. Kaikkiaan Marquez on rutistanut voittoihin tällä kaudella viisi kertaa. Ennen seuraavaa Britannian osakilpailua Marquezin pistesaldo on 201 ja MM-taulukossa toisena olevalla Valentino Rossilla on 142 pistettä.

Puig kertoo, että lähtökohta heillä Itävallan kisaan oli haasteellinen.

”Tiesimme Ducattien olevan siellä vahvoja. Marc Marquezilla oli suunnitelmana aloittaa heti täysillä. Hän pystyi toteuttamaan suunnitelmamme, ja Marc olikin voittokamppailussa viimeiseen kierrokseen saakka”.

Puig painottaa, että Honda johtaa myös valmistajien ja tiimien MM-pisteissä.

”Itävallan kilpailussa oli muutama mahtava ohitus ja näyttävää oli taistelu Jorge Lorenzon ja Marquezin kesken. Fanit varmasti nauttivat kilpailun katsomisesta”, Puig vakuuttaa.

Puigin mukaan Spielbergin MotoGP-kilpailu oli erityinen Repsol Hondalle, olihan tämä myös Red Bullin kotikisa, jossa oli monia mielenkiintoisia oheistapahtumia.

Nyt Hondalla ensi kauden kuljettajasopimukset on tehty. Puig kertoo, että he yrittivät saada Hondalle Johann Zarcon pois lähtevän Dani Pedrosan tilalle.

”Keskustelimme Zarcon agentin kanssa kaksi tai kolme kertaa nähdäksemme, olisiko Zarcolla halua puhua Honda-mahdollisuudesta tarkemmin. He olivat kiinnostuneita kertoen palaavansa asiaan toukokuun Jerezin kisan aikaan. Tarkemmat keskustelut eivät toteutuneet”.
 

Uusin numero