Repsol Honda Teamilla selvä tavoite: ei voitto vaan kaksoisvoitto

#93 Marc Marquez ja #44 Pol Espargaro

Marc Marquez ja Pol Espargaro esittelivät Hondan vuoden 2022 RC213V -pyörän virallisesti tänään. 

Sepangin testeissä uutuus jo nähtiin muutama päivä sitten ”talvitestivärityksessä”, mutta nyt RC213V tuli ensimmäistä kertaa julki virallisessa uudessa kuosissaan. Viime vuonna Hondan saldona oli kolme voittoa ja viisi podiumia, siitä huolimatta että ykköstykki Marquez oli osan kautta sivussa kärsiessään kaatumisen aiheuttamasta diplopiasta. 

Kahdeksankertainen maailmanmestari Marquez aloittaa jo kymmenennen kautensa kuninkuusluokassa, ja hän on tähänastiset yhdeksän kauttakin ajanut jo Repsol Honda Teamissa. Niistä on kertynyt 62 paalupaikkaa, 59 voittoa, 99 podiumsijoitusta ja kuusi kuninkuusluokan maailmanmestaruutta. Pol Espargaro puolestaan otti viime vuonna Hondalla ensimmäisen paalupaikkansa ja paras kilpailusijoitus oli toinen, joten nälkää ja itseluottamusta on varmasti sopivassa suhteessa uuteen kauteen lähdettäessä.

Honda HRC juhlii tänä vuonna 40-vuotispäiviään. Tänä vuonna Repsolin ja Hondan vuonna 1995 alkaneella yhteistyöllä tulee täyteen 28 vuotta. Saldona on tähän mennessä 15 maailmanmestaruutta, 183 voittoa ja 452 podiumia. Näitä lukuja Repsol Honda Team lähtee kasvattamaan RC213V-pyörällään, jota on uudistettu Hondan mukaan sekä aerodynamiikaltaan, rungoltaan että moottoriltaan.

Marc Marquez: kymmenes kausi Hondan dream teamissa, se on jotain mistä en uran alussa voinut edes uneksia. Tämän kauden tavoite on selvä; taistella maailmanmestaruudesta ja voittaa se!

Tetsuhiro Kuwata, HRC:n johtaja: uuteen pyörään tehdyt muutokset ovat suurimpia, mitä nykysääntöjen aikana olemme pyörään tehneet. Pyörän on totaalisen erilainen kuin kahtena edellisenä kautena, se koskee sekä moottoria, runkoa että elektroniikkaa. Tavoitteemme on selkeä, voittaa maailmanmestaruus ja yrittää ottaa loppupisteissä ensimmäinen ja toinen sija. 

Uusin numero