Remy Gardner siirtyy MotoGP:stä Superbiken MM-sarjaan

Tech3 KTM Factory Racingin MotoGP-kuljettaja Remy Gardner lähtee ensi vuonna tavoittelemaan Superbiken maailmanmestaruutta.

Moto2-luokan hallitseva maailmanmestari (2021) Remy Gardner siirtyi Red Bull KTM Ajon tiimissä mestaruuden voitettuaan MotoGP-luokkaan. KTM:n kuljettaja-akatemian viimeinen porras oli KTM:n toinen MotoGP-tiimi eli Tech3 KTM Factory Racing. Tämä kausi ei kuitenkaan mennyt tavoitteiden mukaan, ja muutama viikko sitten talli ilmoitti ettei se jatka Gardnerin kanssa yhteistyötä kauden jälkeen. MotoGP-luokan tuolileikki on jo käytännössä käyty, eli ensi vuoden tallipaikat jaettu. Niinpä toisen polven maailmanmestarin oli suunnattava katseensa muihin luokkiin ja sarjoihin. Lähinnä kyseeseen tulivat joko paluu vuodeksi Moto2-luokkaan tai Superbiken MM-sarja. 

Nyt GYTR GRT Yamaha WorldSBK -tiimi on vahvistanut, että Gardner ajaa tiimin Yamahalla täyden MM-sarjan kaudella 2023. Näin Gardnerista tulee ensimmäinen australialaiskuljettaja, joka ajaa koko Superbiken MM-sarjan sitten kauden 2016. 

Remy Gardner on kotoisin kilpa-ajoperheestä. Hänen isästään Wayne Gardnerista tuli Australian kansallissankari hänen voitettuaan ratamoottoripyöräilyn silloisen kuninkuusluokan eli 500-kuutioisten maailmanmestaruuden vuonna 1987. Remy Gardnerin kansainvälinen kilpailu-ura oli aluksi takkuinen ja hän tahkosi vaihtelevissa Moto2-luokan talleissa vaihtelevalla menestyksellä viitisen vuotta, ennen kuin siirto Red Bull KTM Ajon tiimiin kaudeksi 2021 osoittautui täysosumaksi ja tuloksena oli Moto2-luokan maailmanmestaruus. 

GYTR GRT Yamaha WorldSBK -tiimiin suuntaavaan Gardnerin ensi kauden tiimikaveri ei ole vielä selvillä. Tiimin puolelta katse on suunnattu tämän vuoden WorldSSP-sarjan kärkinimiin. Tiimin toista pyörää tällä kaudella ajava jenkki Garrett Gerloff vaihtaa merkkiä ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen World Superbike -sarjassa kilpailevan Bonovo Action BMW:n kanssa.

Uusin numero