Remes varmisti upealla voitolla MM-mitalin

Yleiskilpailussakin kärkeen karauttanut Remes räiskyi 1-luokassa vastustamattomasti vieden voiton 17,73 sekunnin erolla ranskalaiseen tiimikaveriinsa Johnny Aubertiin. Luokkavoitto oli Remekselle kauden kolmas.
Päivän yhdeksästä erikoiskokeesta neljälle pohjat pauhannut Remes lukeutuu niihin miehiin, jotka eivät suuremmin retostele menestyksellään. Teot saavat puhua puolestaan.
– Ihan hyvä päivä. Ei virheitä. Lopussa jäi jo varaa varmisteluun.

”Taistelen mestaruudesta”

Sarjassa toisena oleva Remes hiillostaa sunnuntaina neljänneksi jätettyä, mutta edelleen kullassa kiinni olevaa ranskalaista Husqvarna-kuskia Antoine Meoa kutkuttavasti enää 11 pisteen päässä, kun kaudesta on ajamatta Ranskan osakilpailu syyskuun viimeisenä viikonvaihteena Noiretablessa.
Kolmantena oleva Aubert lähtee puolestaan kotikisaansa yhdeksän pistettä suomalaisen takana.
– Mitali on jo varma, mutta sen väristä ei ole vielä tietoa. Minulla ei ole paljoakaan menetettävää. Taistelen vapautuneesti mestaruudesta, suunnittelee Remes.
Remes, 25, on ajanut vahvan syksyn. Sen sijaan Meon meno on ollut takkuisempaa loistavan alkukauden jälkeen.
– Saattaa olla, että Meo on alkanut hermoilla, Remes sysää sopivasti lisää paineita vuotta vanhemman ranskalaisen harteille.

Seistola ajoi podiumin sijasta pusikkoon

Husqvarnaa käskyttävä Matti Seistola täydensi pikkuluokan komean suomaismenestyksen viidennellä sijalla. Sarjassa samalla sijalla oleva Seistola taipui Remekselle minuutilla.
Seistola menetti jo hallussaan ollen otteen kolmanteen sijaan kisan päättäneellä extreme-testillä.
– Harmittaa älyttömästi. Hyppäsin ylämäessä linjalta ohi ja löysin itseni pienestä puskasta, jonne jarrupoljin jäi jumiin. Poljin katkesi ja jarrukin taisi jäädä vähän päälle. Siihen se käsillä ollut podiumpaikka kaatui. No, ei muuta kuin Ranskassa kolmen sakkiin ja sen myötä hyvä päätös tälle kaudelle.
Seistola kehui vuolaasti Remeksen suoritusta.
– Remes tykitti tosi miehekkäästi. Muut yrittävät sen, minkä peleistä lähti, mutta Eero meni menojaan. Kerta kaikkiaan kova suoritus näissä olosuhteissa, Seistola viittasi Fethiyen kuulalaakerisoraan.

Hellsten hienosti toinen junioreissa

Junioreissa puolestaan Antti Hellsten jatkoi vahvaa menoaan.
Hellsten sivalsi KTM-puikoissa sunnuntaina Fethiyessa toiseksi.
Suomalaiskuljettaja hävisi voittajalle, espanjalaisella Yamaha-kuljettajalle Victor Guerrerolle 16,30 sekuntia.

Fethiye, Turkki.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 14/16 osakilpailu, luokka 1:
1) Eero Remes Suomi, KTM 47.05,57, 2) Johnny Aubert Ranska, KTM + 17,73 sekuntia jäljessä, 3) Cristobal Guerrero Espanja, Yamaha + 25,04, 4) Antoine Meo Ranska, Husqvarna + 45,52, 5) Matti Seistola Suomi, Husqvarna + 1.00,36, 6) Julien Gauthier Ranska, Honda + 1.24,54.

MM-pistetilanne:
1) Meo 287, 2) Remes 276, 3) Aubert 267, 4) Guerrero 225, 5) Seistola 214, 6)Gauthier ja Nicolas Deparrois Ranska, Kawasaki 209.

Viimeiset osakilpailut: 25.-26.9 Noiretable Ranska.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero