Remes uudella pyörällä MM-kultajahtiin

Nälkä kasvaa syödessä ja ensi kauden tavoiteasettelu ei tunne vaihtoehtoja.
– Lähden kirkastamaan mitalia mestaruus mielessä, vahvistaa KTM:llä jatkava Remes.

Suomalaistriolla saumat putsata mitalipöytä

MM-sarjan pienimmässä luokassa on luvassa huikea suomalaistaistelu, kun Juha Salminen liittyy Matti Seistolan tiimikaveriksi Husqvarnalle. Hallitseva maailmanmestari, ranskalainen Antoine Meo mellastaa ensi kaudella 2-luokassa.
– Mikä olisi hienompaa kuin se, että suomalaiset korjaisivat talteen pikkuluokan kaikki mitalit. Se on täysin mahdollista. Ulkomaalaisista kuljettajista nostan tässä vaiheessa esiin espanjalaisen Cristobal Guerreron ja ranskalaisen Rodrig Thainin nimet, tuumii Remes.
Remes ei tiedä vielä tarkalleen, kuka kilpailee hänen kanssaan KTM:llä ykkösluokassa.
– Minulle ei ole tullut tietoa siitä. Se on Guerrero tai sitten italialainen Thomas Oldrati.
Remes ampaisee kolmanteen täysipainoiseen endurokauteensa pakasta vedättävällä kilvanajolaitteella.
– Ruisku korvaa kaasarin ja lisäksi pyörässä on vähän erilainen runko viime kauteen nähden. Pääsen testaamaan uutta pyörää heti vuodenvaihteen jälkeen.

Pääpaino extreme-testien treenaamisessa

Remeksellä oli viime kaudella saumat jopa maailmanmestaruuteen.
Mitalien kohtalo ratkaistiin kauden viimeisenä ajopäivänä Ranskassa. Meo vei tittelin ja hänen maamiehensä Johnny Aubert hopean tasapisteissä Remeksen kanssa. Aubert kukisti tiimikaverinsa Remeksen osakilpailujen voittojen määrässä 4-3.
Remes lukeutui luokkansa ja samalla koko MM-sarjan kiistattomaan eliittiin motocross- sekä endurotesteillä, mutta extremet olivat 165-senttiselle suomalaiselle myrkkyä. Remeksen MM-mitalin väri himmeni nimenomaan liukkaissa kivikoissa ja tukkiesteillä, joilta järvenpääläinen löysi itsensä tasapainon pettäessä turhan usein kyljeltään.
Remes tietää siis tarkalleen, mihin hänen on panostettava harjoittelussaan ennen huhtikuussa Espanjassa käynnistyvää MM-kautta. Nopeus on kohdallaan, mutta taitopuoli kaipaa vielä hiomista.
– Talven aikana on pyrittävä löytämään mahdollisimman paljon sellaisia paikkoja, joissa pääsen treenaamaan extremeä.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero