Remes takoo kultaa – Seistola kolmas Belgiassa

Ranskalainen Mathias Bellino voitti Belgiassa kummatkin päivät E3-luokassa ja vankisti asemaansa MM-sarjan kärjessä. Sherco-kuljettaja Seistola oli lauantaina toinen, mutta sunnuntaina hänen edelleen ehti Bellinon lisäksi australialainen Matthew Phillips, joka oli lauantaina kolmas.

– Ajoin hyvin enkä tehnyt isoja virheitä. Ajoni ei kuitenkaan lähtenyt liitoon kuten lauantaina viimeisellä endurotestillä. Vähän oli yliyritystäkin, mutta Bellino ja Phillips ajoivat todella kovaa. Olisi pitänyt vetää ”pilvenlaitaa”, jotta olisin kukistanut heidät, Seistola myönsi.

Seistola lähti kauteen maailmanmestaruus mielessään ja hän ehti johtaakin sarjaa. Kesäkuun alussa katkennut sormi kuitenkin pudotti Seistolan sarjan kärkivauhdista. Pirkkalalainen on nyt tukevasti MM-sarjan kolmospaikalla, mutta maailmanmestariksi hän ei voi enää yltää.

Jäljellä on kaksi osakilpailua lokakuussa Ranskassa. Seistola voi teoriassa nousta vielä Phillipsin edelle toiseksi, mutta käytännössä tuloillaan on MM-pronssi.

– Pronssi on tyrkyllä, mutta minun pitää edelleen ajaa sen eteen. Pronssi tai hopea ei ollut kauteni tavoite, mutta sormimurtuma sotki pelin.

– Pidän nyt pienen loman ja parantelen paikkoja, minkä jälkeen aloitan tiukan treenijakson. Haluan taistella osakilpailuvoitoista kauden viimeisenä viikonloppuna.

Seistolalla ei ole vielä varmoja suunnitelmia ensi kaudestaan. Hän aloittaa rakennusmestarin opinnot ammattikorkeakoulussa elokuun lopulla ja kuulostelee samalla edustamansa Sherco-tiimin ajatuksia tulevasta. Kaikki on Seistolan mukaan tällä hetkellä auki uran jatkumisen kannalta.

Remes nousi viimeisellä maastokokeella kakkospaikalta voittoon E1-luokassa sunnuntaina. Näin hän otti viikonlopun toisen ykköstilansa jättäen hallitsevan maailmanmestarin, ranskalaisen Christophe Nambotinin kumpanakin päivänä kakkoseksi.

Kaksikon järjestys on sama myös MM-sarjassa, missä Remeksellä on niskalenkki sekä pisteiden valossa että henkisesti.

E2-luokan voitti ranskalainen Antoine Meo, joka on jo lähes varma maailmanmestari.

MM-kausi ajetaan päätökseen kahdessa viimeisessä osakilpailussa Ranskassa 3.-4. lokakuuta. Sitä ennen järjestetään MM-maajoukkuekilpailu, mutta Seistola ei ole mukana edustamassa Suomea.

E1-luokka:
1. Eero Remes, FIN, TM, 56:20.35
2. Christophe Nambotin, FRA, KTM, +13.83
3. Lorenzo Santolino, ESP, Sherco, +51.26

MM-pistetilanne:
1. Remes, 221 pistettä
2. Nambotin, 214p.
3. Daniel McCanney, GBR, Husqvarna, 157p.

E3-luokka:
1. Mathias Bellino, FRA, Husqvarna, 1:11:49.30
3. Matthew Phillips, AUS, KTM, +14.05
3. Matti Seistola, FIN, Sherco, +18.78

MM-pistetilanne:
1. Bellino, 217p.
2. Phillips, 193p.
3. Seistola, 163p.

Kaikki tulokset:
http://enduro-live.info

MM-pistetilanteet:
www.enduro-abc.com/index.php?model=standings&champ_id=10
 

Uusin numero