Remes sai kolmannen MM-kultamitalinsa FIM:n palkintogaalassa viime yönä – Kaksi suomalaista Andorran lavalla

Moottoripyöräurheilun kerma kokoontui sunnuntaina Andorra la Vellaan, kun kauden 2018 kaikki moottoripyörä- ja moottorikelkkalajien maailmanmestarit palkittiin Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n gaalassa.

Lavalla nähtiin myös sinivalkoista väriä, kun Enduro 2 -luokan maailmanmestari Eero Remes sai nyt kaulaansa kolmannen MM-kultansa. Remeksellä on tilillään vuosilta 2015 ja 2016 E1-luokan maailmanmestaruudet.

– Kyllähän mestaruus aina maistuu ja etenkin nyt uudessa luokassa. Tämä kausi oli ylä- ja alamäkeä, mutta kaikenkaikkiaan hyvä vuosi, kun mestaruus tuli. Se oli tavoitteena ja siihen täytyy olla tyytyväinen, Remes kiteyttää.

20180312102429.jpg?itok=WiJDtw3l
Eero Remes saavutti kaudella 2018 ensimmäisen E2-luokan maailmanmestaruutensa.

Enduron MM-kausi 2019 starttaa Saksasta maaliskuussa, mutta Remeksellä tulevaisuus on vielä avoinna. Mies on saavuttanut kaikki kolme mestaruuttaan TM:n väreissä, mutta tiimi ei tule ajattamaan ensi kaudella väreissään palkkakuljettajia. Suomalaisen pyörän merkki tulee näin ollen siis vaihtumaan ensi kaudella, mikäli hän jatkaa MM-sarjassa.

– Ensi kausi on vielä vähän auki, vaikka valmistautuminen alkaakin heti näiden pippaloiden jälkeen. Tiimi nyt ainakin näillä näkymin tulee vaihtumaan, jos jatkan MM-sarjassa. Haluaisin kyllä ajaa maailmanmestaruudesta ja jatkaa hommia siellä, mutta vielä ei ole sopimusta ensi vuodelle. Toivotaan, että kuviot ratkeaisivat nyt lähiaikoina, Remes toteaa.

20180312102530.jpg?itok=qd4DtOJo
Enduron maailmanmestari Eero Remes ja ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti Pentti Korhonen.

Korhonen ja Agostini lavalla

FIM Awardsin lavalle nousi myös toinen suomalainen, kun ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti ja Barcelonan 24 tunnin kilpailun voittaja Pentti Korhonen sai kunnian toimia yhtenä palkintojen jakajista.

– Olihan tämä tietysti suuri kunniatehtävä itselle, mutta kyllä sen kokee myös kunnianosoituksena suomalaiselle moottoriurheilulle kaiken kaikkiaan, että pääsee jakamaan palkintoja suurten nimien joukkoon, Korhonen iloitsee viitaten muun muassa 15-kertaiseen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestariin Giacomo Agostiniin, joka niin ikään toimi yhtenä palkintojen jakajista.

Vuoden 1975 ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti ja edellinen MM-osakilpailuvoittaja ennen Mika Kalliota sai kertoa viikonlopun aikana useasti vuoden 1977 Barcelonan 24 tunnin kilpailun voitostaan, joka on noteerattu Espanjassa erittäin korkealle. Korhonen pääsi Andorran vierailunsa yhteydessä käymään myös ensi kertaa Barcelonan Montjuicin kukkulalla sijaitsevalla monumentilla, jossa on hänen sekä muiden 24 tunnin kilpailun voittajien nimet.

– Se, että Olympiamuseon edustalle on Barcelonan paraatipaikalle pystytetty monumentti moottoriurheilijoiden kunniaksi, viestii moottoriurheilun arvostuksesta täällä. Oli erittäin hieno kokemus olla mukana gaalassa todistamassa, kun Suomeen saatiin jälleen MM-kultaa. Toivottavasti sitä osataan arvostaa kunnolla myös kotimaassa, Korhonen päättää.

Uusin numero