Remes saapuu voittajana Heinolaan – Seistola tyytymätön nelossijaan

Remes nappasi tililleen kauden ensimmäisen voittoonsa E1-luokassa katkaisten samalla ranskalaisen Christophe Nambotinin voittoputken.

Remes saapuu siis voittajana kuukauden kuluttua Heinolaan sijoittuvaan Suomen osakilpailuun.

– Olin lauantain rengasepisodin jälkeen kieltämättä aika vihainen mies. Päätin, että sunnuntaina on pystyttävä näyttämään ja ottamaan voitto. Tässähän se nyt sitten on, iloitsi Remes.

Heinolassa myös Seistolalta on lupa odottaa kovaa suoritusta voittokamppailuja myöten.

Kalambakan avauspäivänä varjojen mailla ja kolhittuna matkaa taittanut Seistola palasi sunnuntaina hänkin jo lähemmäs omaa tasoaan päätymällä E3-luokassa neljänneksi.

Remes kärjessä
aamusta alkaen

Remes pohjusti uransa seitsemännen MM-osakilpailuvoiton tavalla, joka ei jättänyt jossitteluille sijaa.

Remes johti sunnuntain kisaa aamun ensimmäisestä maastokokeesta lähtien. Varsinkin endurotesteillä Remeksen ja TM:n muodostama paketti tapaili täydellisyyttä: luokkapohjat kaikille neljälle enskapätkällä.

Remes pystyi pitämään muutenkin tilanteen kontrollissaan ja haastajat hallitusti takanaan. Siitäkin huolimatta, että kauden viidellä ykkössijalla käynnistänyt Nambotin kipusi KTM:llään loppujen lopuksi enää 2,77 sekunnin päähän suomalaisesta.

Kolmanneksi ylsi Nambotinin espanjalainen tiimikaveri Cristobal Guerrero 30,36 sekuntia voittajasta.

– Päivä lähti hyvin liikkeelle ja jatkui ongelmitta. Tosin tuolla viimeisellä enskatestillä oli sitten vähän ylimääräistä ohjelmaa ja Nambotin pääsi kaventamaan eroa. Metsässä ajettiin yhtä linjaa ja sinne oli ilmestynyt jonkinlainen risukko, josta nyrkin kokoinen puunvarsi tarttui etujousituksen ja renkaan väliin. Pelkäsin jo hetken, että se jumittaa etupyörän ja pyrin karistamaan sen ajamalla. Eihän se sieltä mihinkään irronnut ja minun oli napattava se itse pois, kertoi Remes.

Kaksi vuotta sitten E3-luokan mestaruuden juuri Heinolassa nimiinsä kuitannut Nambotinin saapuu Suomen osakilpailuun 117 pistettä plakkarissaan. Guerrerolla on koossa 88 pistettä. Remes nousi voitollaan takaisin kärkikolmikkoon pistein 80.

– Voitto alla ja pisteissä takaisin kärktrioon. Näistä asetelmista on kiva lähteä kotiyleisön eteen Heinolaan, myhäili Remes.

Seistola jäi kymmenen
sekuntia podiumista

Nambotinin tavoin viiden voiton putkessa Kalambakan kakkospäivään lähtenyt E3-luokan espanjalaisässä Ivan Cervantes joutui hänkin kokemaan KTM:n puikoissa, että mikään ei ole ikuista.

KTM pysyi edelleen keulilla, mutta tällä kertaa Cervantesin australialaisen tiimikaverin Matthew Phillipsin toimesta. Phillips peittosi Cervantesin 27,56 sekunnilla.

Shercolla kisaava Seistola kävi ranskalaisen Mathias Bellinon kanssa kamppailua kolmannesta sijasta. Se vääntö päättyi 10,02 sekunnilla Husqvarna-kuljettajan eduksi. Phillips puolestaan oli 1.07 minuuttia viime kauden tiimikaveriaan Seistolaa kiireisempi.

– Eilisen (9:s) jälkeen oli vaikeaa mennä enää huonompaan suuntaan, mutta kyllähän minä pidän tätä nelossijaakin aika vaatimattomana tuloksena. Odotukset olivat kovat viikolla, joten kyllä täällä pudottiin tulosten osalta aika korkealta, myönsi Seistola.

Seistola korosti, että kaikki oli pelissä, pyörä ja pätkät ja mallillaan, mutta miehestä ei löytynyt Kreikassa sitä tuttua sähäkkyyttä.

– Parempaan en tällä kertaa vain pystynyt. Ajaminen oli liian varovaista ja virheiden välttelyä, jolloin paras tatsi on Kalambakan kaltaisilla liukkailla kivillä kateissa. Silloin ne kivet tuntuvat liukkaammilta mitä itse asiassa ovatkaan.  Kärkikaksikko meni tänäänkin kovaa ja virheittä, mutta kyllähän minun pitäisi normipivänä niittää Bellino tieltäni, latasi Seistola.

Seistola kääntää katseet nyt entistäkin tiukemmin kotikisaan.

– Heinolassa kyllä jyrää, jos tämä mies ajaa siellä, kuten todellisuudessa osaa!

Seistola on pisteissä neljäntenä lukemin 77. Cervantes häärää kärjessä 117 pinnalla. Phillipsillä on 99 ja Bellinolla 83 pistettä.

Meo mellastaa

Sunnuntain nopein kuljettaja löytyi jälleen E2-luokasta, kun ranskalainen Antoine Meo ajoi KTM:llä muille malliksi lukemat 1.13.20,49.

Meo kukisti kakkosluokassa toiseksi sijoittuneen maanmiehensä, Husqvarnalla etenevän Pierre Renetin 19,13 sekunilla. Betalla kilpaileva Johnny Aubert täydensi ranskalaisjuhlat 27,85 sekuntia kärjestä.

Sama trio miehittää kärkisijat myös sarjassa. Meo pitää hallussaan ykkössijaa 114 pisteellä. Renet tulee seitsemän pisteen takamatkalla. Aubert on puolestaan jäänyt Renetista jo 20 pistettä.


Kalambaka, Kreikka.
Enduron 6/16 MM-osakilpailu:
E1-luokka:

1) Eero Remes Suomi, TM 1.14.30,02, 2) Christophe Nambotin Ranska, KTM + 2,77, 3) Cristobal Guerrero Espanja, KTM + 30,36, 4) Jeremy Tarroux Ranska, Sherco + 36,14, 5) Anthony Boissiere Ranska, Sherco + 1.16,08, 6) Jaume Betriu Espanja, Husqvarna 1.21,13.

Pistetilanne:
1) Nambotin 117, 2) Guerrero 88, 3) Remes 80, 4) Boissiere 79, 5) Tarroux 78, 6) Betriu 60.

E2-luokka:
1) Antoine Meo Ranska, KTM 1.13.20,49, 2) Pierre Renet Ranska, Husqvarna + 19,13, 3) Johnny Aubert Ranska, Beta + 37,85, 4) Jonathan Barragan Espanja, Husqvarna + 1.07,55, 5) Oriol Mena Espanja, Beta + 2.19,02, 6) Lorenzo Santolino Espanja, Sherco + 3.07,26.

Pistetilanne:
1) Meo 114, 2) Renet 106, 3) Aubert 86, 4) Alex Salvini Italia, Honda 66, 5) Mena 63, 6) Santolino 62.

E3-luokka:
1) Matthew Phillips Australia, Husqvarna 1.13.53,86, 2) Ivan Cervantes Espanja, KTM + 27,56, 3) Mathias Bellino Ranska, Husqvarna + 57,28, 4) Matti Seistola Suomi, Sherco + 1.07,30, 5) Luis Correia Portugali, Beta + 1.30,75, 6) Aigar Leok Viro, TM + 1.39,67.

Pistetilanne:
1) Cervantes 117, 2) Phillips 99, 3) Bellino 83, 4) Seistola 77, 5) Correia 70, 6) Jeremy Joly Ranska, KTM 58.

Täydelliset tulokset:
http://enduro-live.info/

Seuraavat osakilpailut: 7.-8.6. Heinola, Suomi.

 

Uusin numero