Remes riehuu voitosta voittoon MM-endurossa

Gouveia on ollut viime päivinä sateiden armoilla. Lauantain vastaisena yönä ropisi jälleen siksi kovaa, että järjestäjät päättivät typistää kisan kahden kierroksen, eli yhteensä kuuden pätkän mittaiseksi.

TM:llä E1-luokassa tykittävän Remeksen dominoinnista kertoo paljon se, että hän pystyi järjestämään jo kahdellakin kierroksella 34,72 sekunnin eron lähimpään uhkaajaansa, eli Yamahalla kisaavaan britti Jamie McCanneyhin.

Portugalin GP:n avauspäivän podiumtrion pikkuluokassa täydensi KTM:ää käskyttävä britti Nathan Watson.

Remeksen kyyti oli kohdallaan vaativissa olosuhteissa myös muut luokat mukaan luettuna. Remes päätyi yleiskilpailussa, eli niin sanotussa GP-luokassa seitsemänneksi 46,27 sekuntia pohjista.

Yleiskisan voitosta käytiin tiukka vääntö australialaisen Sherco-kuski Matthew Phillipsin ja Husqvarnalla etenevän ranskalaisen Mathias Bellinon välillä. Phillips oli tällä kertaa piirun verran, eli tarkalleen 3,25 sekuntia kiireisempi. Molemmat kilpailevat E2-luokassa.

Yleiskilpailussa kolmanneksi ja samalla E3-luokan ykköseksi päätyi Betalla pirteitä otteita jatkava britti Steve Holcombe. Hän jäi Phillipsistä 17,05 sekuntia.

Kauden viikko sitten Marokossa kahdella voitolla korkannut Remes lähtee hakemaan sunnuntaina siis jo neljättä peräkkäistä ykkössijaa.

Kausi on vielä nuori, mutta kaikki viittaa jo tässä vaiheessa siihen, mitä osattiin odottaakin: ajamalla ei Remekseltä toista peräkkäistä maailmanmestaruutta riistetä.

Uusin numero