Remes nousi voitolla MM-kultataisteluun

Remes tykitti KTM-pyörän puikoissa 1-luokan voittoon 8,90 sekunnin erolla espanjalaiseen Yamaha-kuljettajaan Cristobal Guerreroon. Husqvarnalla pikkuluokassa kilpaileva Matti Seistola täydensi Serresin hellekisan hienoa suomalaismenestystä sijoittumalla neljänneksi 1.02 minuuttia Remeksestä.

Remeksen raju ratkaisu nähtiin raskaan päivän viimeisellä crossitestillä, jossa hän nuiji luokkaa siihen asti johtaneen Guerreron 14 sekunnilla.
– Se pätkä onnistui minulta tosi nappiin samalla kun Guerrero kävi pikkaisen kyljellään, iloitsi Remes.
Kesäkuussa Puolassa voittotilinsä avannut Remes on MM-sarjassa toisena 18 pistettä ranskalaisen Antoine Meon takana. Husqvarnaa käskyttävän ranskalaiskuljettaja Meon kohtaloksi koitui keskeytys Serresin avauspäivänä. Seistola on sarjassa neljäntenä 60 pistettä Meon takana.
– Meo keskeytti jo kisan alkuvaiheessa siirtymällä, kun hänen pyöräänsä tuli jokin vika, tiesi Remes kertoa.

Remeksellä ja Meolla on nyt molemmillaan takanaan yksi niin sanottu nollapäivä tältä kaudelta. Meon johto on edelleen tukeva, mutta kaikki on yhä mahdollista.
– Vielä on viisi kisapäivää jäljellä ja eihän sitä koskaan tiedä, viittasi aina rauhallinen Remes mestaruustaistelun suuntaan.
Helleaallon hellimässä Serresissä oli lämpöä lauantainakin lähes 40 astetta. Se ei kuitenkaan kovakuntoisen Remeksen vauhtia hidastanut.
– Ihan jees päivä. Ei ainuttakaan kaatumista, mitä nyt tein pari virhettä viimeisellä endurotestillä. Ei muuta kuin kunnollinen tankkaus ja eiköhän sitä olla valmiina taas sunnuntain kisapäivään.

Serresin sunnuntain jälkeen MM-karavaani siirtyy jo seuraavaksi viikonvaihteeksi Turkkiin. Kausi pistetään pakettiin syyskuun viimeisenä viikonvaihteena Ranskassa.

Luokka 1:
1) Eero Remes Suomi, KTM 55.15,89
2) Cristobal Guerrero Espanja, Yamaha + 8,90 sekuntia jäljessä
3) Johnny Aubert Ranska, KTM + 18,17
4) Matti Seistola Suomi, Husqvarna + 1.02, 77.

MM-pistetilanne:
1) Antoine Meo Ranska, Husqvarna 228
2) Remes 211
3) Aubert 198
4) Seistola 168.

Uusin numero