Remes MM-kärkeen – Seistola jatkaa hammasta purren mitalijahtia

– Päivä oli aikalailla samanlainen kuin lauantai. Eli puoli päivää pystyin ajamaan jotenkin sormi teipattuna ja särkylääkkeillä, mutta sitten kipu vain kasvoi ja ajoni alkoi tökkiä. Olin parhaimmillani neljäntenä, mutta ”paketti” lähti rakoilemaan, koska jouduin ajamaan sormea varoen ja sen takia jäykästi, Seistola kuvaili.

E3-luokan voitti jälleen australialainen Matthew Phillips. Hallitseva maailmanmestari on saanut alkukauden takkuamisen jälkeen kunnon kyydin päälle ja lähestyy MM-sarjan kärjessä jatkavaa, sunnuntaina toiseksi ajanutta ranskalaista Mathias Bellinoa.

Aigar Leok nousi MM-taulukossa jo pisteen päähän Seistolasta lauantaina, mutta sunnuntaina virolainen kaatui loukaten olkapäänsä. Leok ajoi yhdeksänneksi, joten Sherco-kuljettaja Seistola säilytti MM-sarjan kolmospaikkansa.

– Pientä iloa löytyy siitä, että olin nyt pari sijaa paremmin kuin lauantaina ja että MM-pisteissä kannassani oleva Leok jäi taakseni. MM-sarjan ykkös- ja kakkossija ovat käytännössä karanneet minulta, mutta pronssimitali on vielä otettavissa.

Remes voitti E1-luokan lauantaina ja oli lähellä ykköstilaa myös sunnuntaina.

Hän jäi kuitenkin niukasti toiseksi, kun espanjalainen Lorenzo Santolino nappasi yllättäen kauden ensimmäisen voittonsa. Remeksen kannalta oli tärkeää, että Christophe Nambotin jäi taakse, kolmanneksi. Näin Remes nousi MM-sarjan kärkeen ohi ranskalaisen.

E2-luokan voitti ranskalainen Antoine Meo, joka johtaa MM-sarjaa.

MM-kautta on jäljellä kaksi viikonloppua, eli neljä osakilpailua. MM-sarja jatkuu 11.-12. heinäkuuta Belgiassa ja päättyy 3.-4. lokakuuta Ranskassa.

E1-luokka:
1. Lorenzo Santolino, ESP, Sherco, 1:08:04.53
2. Eero Remes, FIN, TM, +7.51
3. Christophe Nambotin, FRA, KTM, +37.47

MM-pisteet:
1. Remes 181
2. Nambotin 180
3. McCanney 129

E3-luokka:
1. Matthew Phillips, AUS, KTM, 1:07:34.24
2. Mathias Bellino, FRA, Husqvarna, +34.90
3. Antoine Basset, FRA, KTM, +1:00.05
…8. Matti Seistola, FIN, Sherco, +2:59.96

MM-pisteet:
1. Bellino 177
2. Phillips 161
3. Seistola 132

https://www.youtube.com/watch?v=SFPtTmGkEQg

Uusin numero