Remes metsästää MM-kultaa vakuuttavassa voittoputkessa

Uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta rajusti metsästävä Remes avasi Italian osakilpailuviikonlopun upealla E1-luokan voitolla Rovettassa.

TM:llä kilpailevalle Remekselle voitto oli kauden neljäs ja samalla kolmas peräkkäinen.

Remeksen väkevä voittoprosentti tapailee 50:ttä ja sitä on tarjoitus terästää entisestään, kun kauden kymmenes osakilpailu ajetaan sunnuntaina samalla näyttämöllä.

Remes on vääntänyt niskalenkin kestomestarina pidetystä KTM-kuski Christophe Nambotinista. Ranskalainen on kärsinyt tällä kaudella polvivammasta, mutta se ei Remeksen menestystä ja voittojen arvoa himmennä.

Remes ajaa uransa ehdottomasti parasta kautta ja sen Nambotin joutui todistamaan lauantaina saapasmaassa 7,58 sekunnin erolla.

Nambotin johtaa edelleen sarjaa, mutta Remes kaventaa eroa päivä päivältä. Suomalainen hiillostaa ranskalaista enää yhden pisteen päässä.

E3-luokassa Shercolla kisaava Matti Seistola on kokenut hyvin käynnistyneen alkukauden jälkeen vastoinkäymisiä mm. murtuneen sormen muodossa.

Seistola joutui tyytymän Italian kisan avauspäivänä ison luokan kymmenenteen sijaan lähes neljä minuuttia voittoon KTM:llä ajaneen australialaisen Matthew Phillipsin takana.

Mestaruutta puolustava Phillips oli omaa luokkaansa, sillä hän peittosi Husqvarnalla toiseksi päätyneen ranskalaisen Mathias Bellinon 43,39 sekunnilla.

– Ensimmäinen puolikas päivästä meni paremmin kuin loppu, mikä oli todella tuskainen. Koko päivä oli kuitenkin kivulias ja vaikea. Kisan lääkäri teki hyvän teippauksen sormeeni ulottaen tuen ranteeseeni saakka, mutta sekään ei vienyt särkylääkkeidenkään kanssa kipua pois kädestä, Seistola harmitteli tiedotteessaan.

– Tiesin jo tänne tullessani, etten pysty taistelemaan kärkisijoista. Tavoitteeni oli ajaa niin hyvät pisteet kuin vain voin ja luottaa siihen, että sormeni on kunnossa tämän viikonlopun jälkeisissä kisoissa, sarjassa kolmantena oleva Seistola jatkoi.

– Reitti on täällä vaikea sekä maastokokeiden että siirtymien osalta, koska kivikkoa on paljon ja polku on nopeavauhtista. Jouduin koko ajan varomaan kipeää vasenta kättäni ja ajamaan ikään kuin vinossa. Ajaminen tökki, kun oli pakko suojata kättä. On se myös aika raskasta, kun saa pidettyä tangosta kiinni käytännössä vain peukalolla ja etusormella.

 

Uusin numero