Remes lahden SM-enduron voittoon

Lauantaina ajettua Vesijärvenajoa isännöi kauden neljännessä osakilpailussa Salpausselän Moottorikerho. Sää oli kuljettajille haastava, sillä aurinko paahtoi lähes pilvettömältä taivaalta koko päivän. Kilpailu sisälsi kahdeksan maastokoetta, eikä yksikään reitti ollut kuljettajille helppo.

Talvikauden jälkeen Antti Hänninen johti E1-luokkaa, mutta lauantaina Lahdessa Hännisen johtopaikkaa haastoivat toiseksi ajanut Eemil Helander ja kolmanneksi sijoittunut Henry Olenius. Hyvän kilpailun ajoi myös Hugo Svärd, joka ajoi sijalle 5. Svärd nähdään myös enduron MM-sarjan Youth-luokassa.

E2-luokan voittoon ja samalla yleiskilpailun voittoon ajoi Eero Remes. Toiseksi yleiskilpailussa ajoi E1-luokan voittanut Antti Hänninen ja kolmanneksi ajoi upeasti tuore SuperEnduron Suomen mestari Eemil Pohjola. Pohjola ajoi itsensä myös E2-luokan hopeasijalle. Kolmanneksi E2-luokassa Ossi Halonen.

Viiden maastokokeen jälkeen Remes johti selvästi kilpailua, mutta jäi jumiin sateen kastelemaan maastoon ja Hänninen pääsi kirittämään kuudennella kokeella ja ajoi itsensä hetkeksi kilpailun kärkeen. Enduron kaksinkertainen maailmanmestari Remes ei tästä kuitenkaan säikähtänyt, vaan kiri Hännisen ajan kiinni ja nappasi tililleen yleiskilpailun voiton reilun 37 sekunnin turvin.

SM3:ssa kärkikolmikko: Aleksi Jukola, Mika Tamminen ja Marko Tarkkala. SM3-luokan voittaja Jukola ajoi myös kokonaiskilpailun neljänneksi.

Kilpailussa oli mukana luokat A1, A2, A3, B1, B2, B3, C1, C2, C3, D, V40, V50, V60 ja Classic. Lauantaina Hollolan maastoja kiersi yhteensä 169 kilpailijaa.

 

Uusin numero