Remes ja Seistola kuittasivat komeasti kakkossijat Portugalista

Seistola syrjäytettiin lauantaina E3-luokan podiumilta vain kuudella kymmenyksellä, mutta sunnuntaina Sherco-kuljettaja otti vahingon takaisin.

Seistolan kakkossija ratkesi päivän päätteeksi ajetulla extreme-testillä, jonne hän lähti kolmannelta sijalta 5,52 sekuntia toisena olleen australialaisen KTM-kuljettaja Matthew Phillipsin takana. Pätkän jälkeen tilanne oli kääntynyt 1,58 sekunnilla Seistolan eduksi.

Voittoon ja jo neljänteen peräkkäiseen paineli Phillipsin espanjalainen tiimikaveri Ivan Cervantes, joka pystyi järjestämään 17,45 sekunnin eron Seistolaan.

– Lauantaina meni loppupuristus toisinpäin ja jäin neloseksi. Kisa oli sunnuntaina tiukka koko päivän. Cervantes ja Phillips ajoivat koko ajan hyvin, mutta niin myös minä. Minulla oli kaikki pelissä ja lopussa se nousi esiin riittävästi, Seistola iloitsi tiedotteessaan.

– Luokkamme on aika tasainen ja virheet kostautuvat nopeasti. Minulla oli lauantaina vaikeuksia xtreme-testillä, joka ei edes ollut täällä Portugalissa MM-sarjan arvoinen. Kilpailun järjestäjä muutti sitä sunnuntaille, jolloin siinä oli hieman enemmän järkeä. Pätkä sujui minultakin enkä tehnyt muutenkaan päivän aikana isoja virheitä.

– Crossitesti oli minulle nyt vaikein ja kaksi kuskia ajoi sen minua paremmin. Minun täytyy vain jatkaa harjoittelua, ja olen edelleen varma, että Cervantes on lyötävissä. Toivottavasti jo seuraavassa kisassa, jatkoi Seistola.

Cervantesilla on koossa täysi, eli 80 pisteen potti. Phillips on toisena 64 ja Seistola kolmantena 57 pisteellä.

Remes ajoi TM-pyörällään vahvan viikonvaihteen vaativalla reitillä. Hän oli molempina kisapäivinä E1-luokassa toiseksi kiireisin. Pikkuluokan tuloslistan osalta sunnuntai oli lauantain toisinto.

Voittoon ja Cervantesin malliin neljänteen putkeen viiletti ranskalainen KTM-kuljettaja Christophe Nambotin, jonka espanjalainen tiimikaveri Cristobal Guerrero päätyi kolmanneksi 5,83 sekuntia Remeksen takana.

Kahdella edellisellä kaudella E3-luokan mestaruuksia juhlinut Nambotin oli tällä kertaa täysin ylivoimainen. Hän kukisti Remeksen lukemin 1.20,64.

Nambotin on järjestänyt itselleen 20 pisteen edun Remekseen ja Guerreroon. Jälkimmäiset jakavat toisen sijan 60 pisteen saldolla.

Portugalin GP sai myös E2-luokassa tuplavoittajan KTM:ää käskyttävän ranskalaisen Antoine Meon hahmossa.

Husqvarnalla kisaava maanmies Pierre Renet hiillosti Meoa jälleen tiukasti, mutta eroksi jäi 4,37 sekuntia.

Kärkikaksikko oli avauspäivän tapaan karussa muilta. Italialainen Alex Salvini ajoi Hondallaan kolmanneksi 1.25 minuuttia voittajasta.

Meo johtaa luokkaa pistein 77. Renet pitää toista sijaa kahdeksan pisteen päässä. MM-sarja jatkuu 10.-11. toukokuuta Kreikan Kalambakassa.