Remes ja Seistola kuittasivat kakkossijat Espanjan MM-endurosta

Pienessä luokassa ei mikään muuttunut lauantaihin verrattuna.

Sunnuntai tarjosi toisinnon, kun ranskalainen KTM-kuljettaja Christophe Nambotin meni taas menojaan TM:ää kuskaavan Remeksen oltua yhtä selkeästi kakkonen.

Nambotin kukisti Remeksen 58,46 sekunnilla. Espanjalainen Cristobal Guerrero kuitasi Yamahallaan kolmannen sijan 42,65 sekuntia suomalaisen takana.

Hallitseva mestari Nambotin johtaa luokkaa Chilen ja Espanjan osakilpailujen jälkeen kymmenellä pisteellä Remekseen.

Seistola menetti voiton
vain 1,11 sekunnilla

Seistola palasi Shercollaan omalle tasolleen lauantain harmittavien virheiden ja neljännen sijan jäljiltä.

Seistola taipui Husqvarnalla kilpailevalle ranskalaiselle Mathias Bellinolle ainoastaan 1,11 sekunnilla.

Isossa luokassa järjestettiin varsinainen jännitysnäytelmä, kun Bellino ja Seistola saivat vielä espanjalaisen Jonathan Barraganin ja italialaisen Manuel Monnin kantaansa.

Barragan pyyhälsi GasGas-pyörällä kolmanneksi 4,82 sekuntia voittajasta. TM-kuski Monnin ero kärkeen ei ollut sekään enempää kuin 6,24 sekuntia.

Mestaruutta puolustava Matthew Phillips paineli viidenneksi 15,46 sekuntia Bellinosta. Husqvarna italialaiskuljettaja Thomas Oldrati puolestaan hiillosti Phillipsia vain 2,34 sekunnin päässä.

– Vältin virheet ja ”syöttö” oli kovaa. Tietenkin, kun katsoo tuloksia, alkaa miettiä, olisiko sen sekunnin voinut puristaa jossain. Pölykuiva crossitesti oli minulle vaikein pätkä, mutta se ei myöskään kulkenut Bellinolla. Siellä olisi siis voinut saada etua. Luokkamme on ollut koko kauden todella tasainen. Nyt maastokoeaikaa tuli vajaan tunnin verran ja kisa kesti kokonaisuudessaan seitsemän tuntia ja silti meitä oli viisi jätkää 15 sekunnin sisällä, Seistola totesi tiedotteessaan.

Bellino johtaa luokkaa kuuden pisteen erolla Seistolaan. Kolmantena oleva Phillips on jäänyt Seistolasta 16 pistettä.

E2-luokka sai Jerezissä niin ikään tuplavoittajan, kun ranskalainen Antoine Meo kukisti KTM:llään italialaisen Honda-kuljettaja Alex Salvinin 10,03 sekunnilla. Meon maanmies Pierre Renet päätyi Husqvarnalla kolmanneksi 14,61 sekuntia voittajasta.

Meo häärää MM-kärjessä 14 pisteen erolla Renetiin.

Kausi jatkuu jo vajaan viikon lukuttua Portugalin Gouveiassa.

Täydelliset tulokset:
http://enduro-live.info/

Uusin numero