Remes ja Seistola avasivat kauden lähes tasatahtiin Italiassa

E3-luokan Shercolla debyyttinsä tehnyt Seistola oli niukasti kolme sekuntia E1-luokan TM:llä kilpailevaa Remestä kiireisempi.

Seistola päätyi Alassion neljänneksi nopeimpana ulkomaalaiskuljettajana yleiskilpailussa sijalle 11, eli kaksi pykälää Remestä korkeammalle. Nopein oli E2-luokan hallitseva maailmanmestari ja Italian sarjan kahtena edellisenä kautena nimiinsä vienyt Honda-kuljettaja Alex Salvini.

Salvini kukisti italialaiset maanmiehensä, E3-luokan KTM:ää kuskaavan Simone Albergonin 4,28 ja E1-luokan Husqvarnalla ajavan Thomas Oldratin 7,18 sekunnilla. Seistolan eroksi kärkeen kirjattiin 43,71 ja Remeksen 46,78 sekuntia.

Remekselle pätkäpohjat

Remes kirjautti Alassiossa tililleen myös yhdet pätkäohjat. Hän oli nopein toisen kierroksen crossitestillä. Remes tosin koki myös pienen takaiskun samaisella testillä kisan viimeisellä kierroksella.

– Kaaduin vikalla crossitestillä, kun etujarrussa ilmeni jokin vika. Ei siihen kuitenkaan suuremmin aikaa mennyt. Enemmän sitä hukkaantui, kun pyörä sammui kertaalleen.

Kauden ensimmäisen kilpailu palveli suunnitellusti tarkoitustaan.

– Ihan ok, vaikka jäinkin vähän kaipaamaan tyypillisempää crossitestiä, jossa olen parhaimmillani. Täällä tuo crossitesti oli sellaista tuttua italialaista kivipohjaa, luonnehti Remes.

Sateiden jäljiltä paikoittain märkää maastoa tarjoillut kilpailu palveli Remestä ja Seistolaa samalla myös MM-sarjan kenraaliharjoituksena. Kauden ensimmäisistä MM-pisteistä kamppaillaan 5.-6. huhtikuuta Espanjan Solsonassa.

– Muita kisoja en enää ennen MM:ää aja. Tämän jälkeen jatketaan taas treeniä, totesi viime kaudella E1-luokan pisteissä neljänneksi päätynyt Remes.

Alassiossa oli suomalaiskuljettajista mukana myös Aleksi Jukola, joka lähtee Betalla MM-sarjan nuorten luokkaan. Jukolan kisa jäi tosin kesken saapasmaassa.

– Hyvää oppia silti junnulle. Jukola taisi vähän eksyä siirtymällä, tiesi Remes kertoa.