Remes hyvässä tikissä Sixillä

Viime vuonna Suomen Sixillä parhaasta henkilökohtaisesta vauhdista kaakon kulmilla vastannut Remes on aloittanut räväkästi myös itäisen Saksan suunnalla.

Remes on E1-luokan toiseksi nopein kuljettaja, kun kuuden päivän mittaisen MM-joukkuekilpailun avauspäivästä on takana neljä maastokoketta.

Remes alkaa olla kuitenkin jo siksi kokenut kehäkettu näissäkin kekkereissä, että liikaa ei sovi ainakaan vielä innostua. Töitä tehdään nimenomaan joukkueen eteen.

– Tämä on hallitsevana mestarina tietenkin tärkeä kilpailu meille. Lisäksi Sixi on ainoa kisa, jossa voimme ajaa joukkueena ja edustaa yhdessä maatamme.

Remes pitää kirkkaana kypärässään Sixin aina arvaamattoman luonteen. Pieni probleema etuvanteen kanssa muistutti siitä heti maanantaiaamun kuluessa.

– Pitkässä kisassa menestyäkseen kaiken on osuttava nappiin ja matkassa pitää olla myös vähän onnea. Kaikki ei ole kiinni vauhdista. Pitää olla kärsivällinen, vältellä kaatumisia ja pyörän vaurioittamista, Remes kiteyttää kupletin tutun ja joskus niin kavalankin juonen.

Remes taistelee kuluvalla kaudella edelleen himmeimmistä henkilökohtaisista mitaleista. Pikkuluokan mestaruus on jo mennyt hänen ranskalaiselle KTM-tiimikaverilleen Antoi Meolle. Remes arvostaa toki myös joukkuekilpailun korkealle.

– Viime vuoden ISDE-voitto kotiyleisön tulee olemaan aina yksi urani kohokohdista.

Naisille AT:tä

Miesten tavoin MM-kullan tavoitteekseen asettaneen naisten trion Marita Nyqvist, Hanna Mertsalmi, Sanna Kärkkäinen taival ei käynnistynyt toivotulla tavalla.

Jarruongelmista kärsineen Mertsalmen tiliä rasitti neljän maastokokeen jälkeen 13 ja Kärkkäistä seitsemän AT-minuuttia.

Keli on maanantaina kohdallaan Sachsenringin tuntumassa, mutta sateet ovat piiskanneet maastoa siksi paljon, että märkiä ja kuraisia paikkoja riittää niin pätkillä kuin siirtymilläkin.

– Kaiken kaikkiaan reitti on kuitenkin ihan ajettavassa kunnossa. Kaikki kuljettajamme ajavat noista muutamista takaiskuista huolimatta hyvin. Myös junnut ovat kiristäneet mukavasti vauhtiaan, vahvisti silmä tarkkana tilannetta metsän siimeksessä seurannut moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen.

Suomen Junior Trpohy-joukkueen Saksassa muodostavat Lauri Pohjonen, Aleksi Jukola, Kimmo Hurri ja Mika Tamminen.

Sixin avauspäivän kattaus sisältää kuusi maastokoetta.

Saksan Sixin tulosseuranta:
http://www.fim-isde-live.info/

Uusin numero