Remes hakee lisävauhtia Italiasta

Talven Pohjois-Espanjassa treenannut Remes on saanut 250-kuutioisen nelitahtipyöränsä säätöihin ja kaikki on sujunut jouheasti. Ja tiimipäällikkö Luca Cherubinikin on ollut tyytyväinen suomalaisen esityksiin sinivalkoisissa joukoissa.

Chilen pölyssä ja kuumuudessa ajettu kauden ensimmäinen MM-kisaviikonloppu tuotti Remekselle päiväsijoitukset 7 ja 3. Sunnuntain kolmossija oli TM:n 250-kuutioiselle nelitahtiendurolle ensimmäinen palkintopallisijoitus MM-sarjassa kautta aikain, mikä sai suupielet virneeseen TM:n varikkoteltalla.

– Lauantaina ensimmäisellä endurotestillä oli joen ylitys ja kaaduin siinä ylämäkeen, minkä jälkeen kului paljon aikaa kun piti ottaa uutta vauhtia. Koko loppupäiväkin oli takkuista ajoa. Sunnuntaina oli sitten hyvä päivä ja se sujui ilman ongelmia, Remes kertoo.

Viikkoa myöhemmin ajettu Argentiinan osakilpailu oli hieman hankalampi: Remes ajoi maaliin sijoilla 5 ja 6. Hän tahkosi crossi- ja extreme-testeillä kärkiaikoja ja kakkossijoja, mutta akilleen kantapääksi muodostuivat endurotestit.

– Endurotestit kulkivat joen pohjalla ja siellä oli paljon kivikkoa. En saanut koko päivänä aikaan oikein kunnon ajorytmiä niihin. Tulin liian kovaa kurveihin, mikä ei toiminut, enkä saanut rytmiä muutettua paremmin rullaavaksi.

Tavoite kolmen joukkoon

MM-tilanteessa Eero Remes on tällä hetkellä viidentenä 45 pisteellä, kolme pistettä neljäntenä olevasta Thomas Oldratista ja 13 pistettä kolmantena olevasta Husqvarna-kuljettaja Matti Seistolasta. Se ei kaksinkertaista MM-mitalistia tyydytä.

– Kauden alussa tavoitteeksi asetettiin olla loppupisteissä kolmen joukossa, mieluiten mahdollisimman korkealla. Yritetään jatkossa saada ehjät päivät kasaan ja sitä kautta hyviä tuloksia, Remes päättää.

Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan, sillä E1-luokassa on tänä vuonna monia kivenkovia kuljettajia, jotka ovat Remeksen tavoin tottuneet taistelemaan MM-mitaleista viimeiseen asti.

Hienosäätöjä Italiassa

Aprillipäivänä Remes lensi Italiaan, missä kausi jatkuu kahden Italian mestaruusosakilpailun merkeissä.

Italian kisat tarjoavat hänen mukaansa hyvän mahdollisuuden testata pyörää ja kokeilla uusia hienosäätöjä kisaolosuhteissa, ja samalla ne pitävät yllä virettä pitkähkön MM-kisatauon aikana.

Italian jälkeen Remeksen kausi jatkuu toukokuussa Espanjan ja Portugalin MM-osakilpailuilla. Suomessa hän kilpailee seuraavan kerran syyspuolella Vetomies TM Racingin riveissä, kun enduron SM-sarja jatkuu kesäkisoilla.

Leok ison luokan kolmantena

TM:n toinen tehdaskuljettaja, Viron Aigar Leok jatkoi kauden avauksessa viimevuotisia varmoja otteitaan, ajaen Etelä-Amerikassa kolme kertaa palkintopallille ja ottaen Argentiinassa sunnuntaina uransa toisen osakilpailuvoiton.

Muuten hienoa sarjaa himmensi Chilen osakilpailun sunnuntai, jolloin Leok jäi yhdenneksitoista. MM-pisteissä Leok on tällä hetkellä kolmantena ja hyvissä asemissa puolustamassa viime vuoden MM-pronssimitaliaan.

Uusin numero