Remes ajoi MM-kultaa – Suomi palasi endurohuipulle

Remeksen hulppea kausi – yhdeksän voittoa 14 osakilpailusta – palautti samalla Suomen neljän vuoden jälkeen enduron kultakantaan.

Edellinen mestaruus oli lajin legendan Juha Salmisen käsialaa kaudelta 2011 ja sekin irtosi E1-luokasta.

Motocrossista vuonna 2008 enduroon täysipainoisesti siirtyneen Remeksen plakkarista löytyi ennen täysosumakautta kaksi MM-hopeaa ja -pronssia, sekä joukkuemestaruus.

Remeksen upean suorituksen arvoa ei himmennä piirukaan se, että kestomestarin maineesta luopumaan joutunut ranskalainen Christophe Nambotin kärsi pitkin kautta polvivammasta.

Lopullisesti kukkaansa puhjennut Remes olisi pistänyt Nambotinia pataan muutenkin, sillä siksi vakuuttavaa suomalaisen meno tällä kaudella oli.

TM:llä kilpailevalle Remekselle riitti sunnuntaina Requistassa kuudeskin sija mestaruuteen, vaikka Nambotin kiittäisikin kotiyleisöään KTM:n puikoissa voitolla.

Remes ei kuitenkaan varmistellut, vaan kruunasi mestaruuden komeimmalla mahdollisella tavalla, eli voitolla.

Remes kukisti toiseksi ja hopealle päätyneen Nambotinin 11,57 sekunnilla.

– Maailmanmestaruus on kova juttu ja olen hakenut sitä pitkään. Ei tässä nyt silti tarvitse isoja ilakoida eikä nostaa itseä jalustalle. Olen vaatimaton kaveri. Tiedän, mitä saavutin, mutta sama heppu olen kuin ennenkin. Makea ja hieno mestaruus tietenkin on, Remes kommentoi.

– Sinänsä kisa oli tiukka, mutta toisaalta pidin ykköspaikkaa hallussani toiselta maastokokeelta lähtien. Hyvin kulki, eikä ollut mitään erikoista puoleen tai toiseen.

Seistolalle MM-pronssi

Requistassa juhlittiin kahta suomalaista MM-mitalistia, kun Matti Seistola poimi omansa, eli E3-luokan pronssin tyylipuhtaasti talteen.

Seistola, 32, päätti kautensa ja mahdollisesti MM-uransa Shercolla ajettuun kakkossijaan 10,12 sekuntia ranskalaisen Mathias Bellinon takana.

Husqvarnaa käskyttävä Bellino oli ehtinyt sinetöidä ison luokan mestaruuden jo lauantaina.

Uusin numero