Remeksen ja Seistolan vauhti ei riittänyt podiumille MM-avauksessa

Remes ajoi aamun kahden ensimmäisen pätkän jälkeen luokassaan kolmantena. Hän koki kuitenkin kohtalonsa ensimmäisellä endurotestillä, jossa eroa pohjiin kertyi kylmät 28,74 sekuntia.

– Se virhe osui pätkän loppupuolelle. Ajauduin ulos linjalta, jossa oli isoja kiviä. Tasapainoni horjui ja lähdin hetken väärään suuntaan takaisin alamäkeen. Sen jälkeen unohdin sitten vielä yhden paikan ja vauhti oli taas pois vuorostaan toisessa ylämäessä, kertoi Remes.

Remeksen osalta vauhti oli odotetusti hyvällä tasolla crossi- kuin myös parista virheestä huolimatta endurotesteillä.

– Extreme on se paikka, jonne pitää saada ehdottomasti lisää vauhtia. Ei muuta kuin kävelemään pätkää uudelleen. Niin, ja virheet sunnuntaina pois enskatestiltä. Minulla oli siellä tänään ongelmia myös toisella kierroksella. Valli oli ajettu yhdessä paikassa vähän ulos, osuin puuhun ja kaaduin.

Perjantai-illan supertestiltä uudella konseptilla hankitut neljä bonussekuntia pelastivat Remeksen viidennen sijan. Kuudenneksi Shercolla päätynyt ranskalainen Anthony Boissiere oli näet aurinkoisena lauantaina ajamalla vajaan sekunnin Remestä nopeampi.

Pikkuluokan voittajaksi viiletti kahdella edellisellä kaudella E3:n maailmanmestaruutta juhlinut ranskalainen Cristophe Nambotin, joka oli 52,64 sekuntia Remestä kiireisempi.

Viimeistään nyt voidaan viitata kintaalla epäilyille siitä, etteikö Nambotin olisi tekijämies myös pienessä luokassa. MM-avaus oli E1:n osalta KTM:n tehdastiimin näytöstä, kun espanjalainen Cristobal Guerrero tuikkasi toiseksi 14,07 sekuntia Nambotinin takana.

Podiumtrion täydensi Shercolla kisaava ranskalainen Jeremy Tarroux 27,90 sekuntia Guerrerosta.

Seistola jäi lopulta vain vajaat
kymmenen sekuntia podiumista

Seistola paineli koko päivän pääosin seitsemäntenä. Pätkäajoissa hänen sijoituksensa haarukoituivat välille 1-10. Parasta Seistolaa nähtiin iltapäivällä.

Nousujohteisesti edennyt Seistola tykitti pohjat päivän päätteeksi ja ohitti viimeisenä ajetulla endurotestillä virolaisen TM-kuljettaja Aigar Leokin. Kuudes sija oli siinä.

Kärkikaksikon Ivan Cervantes-Matthew Phillips takana oli todella tiivis tunnelma. Seistola jäi loppujen lopulta viidennestä sijasta vain 0,95, neljännestä sijasta 1,77 ja podiumsijoituksesta 9,81 sekuntia.

Viime vuonna junioreiden maailmanmestaruuden saavuttanut australialainen Phillips oli järjestää toki jo ennakoitavissa olleen yllätyksen heti ensimmäisessä E3-luokan kilpailussaan. Phillips huimisteli KTM:llä hienosti toiseksi.

Phillips hävisi voiton kokeneelle espanjalaiselle KTM-kuljettaja Cervantesille 11,17 sekunnilla. Trilleri huipentui päivän viimeiselle, eli yhdeksännelle pätkälle.

Mathias Bellino täydensi ranskalaisten vahvaa avausta kuittaamalla Husqvarnalla kolmannen sijan 41,35 voittajasta.

Samassa tiimissä viime kaudella kilpailleiden Phillipsin ja Seistolan väliseksi eroksi Kataloniassa kirjattiin 51,16.

Bellinon ja Seistolan väliin tiukassa väännössä kiilasivat portugalilainen Luis Correia Betalla ja ranskalainen Jeremy Joly KTM:llä.

– Päivä oli todella kaksijakoinen. Aamu oli niin vaikea, ettei ole ollut pitkään pitkään aikaan. Ajoin huonosti ja varovaisesti. Ei ollut minkäänlaista hyökkäystä, vaan hirveää säheltämistä. Itseluottamuksen puutekin taisi vaivata, ja tuli ”takkiin” kymmeniä sekunteja, Seistola kummasteli tiedotteessaan.

Seistola on kokenut kuski, mutta nyt matkassa oli mukana myös ripaus ehkä turhaakin jännittämistä. Moni asia on toisin ja uutta aiempaan nähden.

– En osannut varautua tämänlaisiin tuntemuksiin. Oma ajoni ei vain ollut kasassa. Vaikka olen ajanut pitkään, mutta kun haluaa pärjätä ja huomaa, ettei kulje, menevät ajatukset sekaisin. Loppupäivä oli parempaa menoa ja pohja-aika piristää. Sen kun saan mukaani sunnuntaihin, homma toimii.

Meo pitelemätön

Jo viidettä peräkkäistä MM-kultaa tavoitteleva Meo palasi E2-luokkaan mestarillisesti.

Hän hallitsi lauantain tapahtumia alusta loppuun peittoamalla Betalla kelpo kyydin päälle saaneen ranskalaisen Johnny Aubertin 31,40 sekunnilla.

Meon ja Aubertin maanmies Pierre Renet poimi Husqvarnalla talteen kolmossijan 43,44 pohjista.

Kärkitrio erottui selvästi muista. Viidenneksi päätynyt hallitseva mestari ja operoitua vasenta peukaloaan edelleen poteva italialainen Honda-kuljettaja Alex Salvini joutui tunnustamaan Meon peräti kaksi minuuttia nopeammakseen.

”Rocky” Salvini tunnetaan taistelijana, joka ei anna koskaan periksi. Kunhan mies saa kätensä kuntoon, niin siinä samalla myös Gallian kukko saa siipeensä.

Ei varmaankaan vielä Espanjassa eikä ensi viikonvaihteena Portugalissakaan, mutta reilun kuukauden kuluttua Kreikassa tilanne saattaa olla jo aivan toinen.

Tosin jo tässä vaiheessa on selviö, että Meo on ehdoton mestarisuosikki numero 1. Hän hypistelee nykyisen endurokuninkaan valtikkaa Juha Salmisen jäljiltä.

Jukola 26:s ja Nyqvist yhdeksäs

Remeksen ja Seistolan lisäksi täyden MM-sarjan kiertävistä suomalaiskuljettajista Betaa käskyttävä Aleksi Jukola sijoittui junioreissa 26:nneksi ja Marita Nyqvist Yamahalla naisten luokassa yhdeksänneksi.

Britti Daniel McCanney oli Betalla junnujen ykkönen 5.52 minuutin erolla Jukolaan.

Naisten puolella saatiin sielläkin odotettu voittaja, eli Hondaa käskyttävä espanjalainen Laia Sanz. Nyqvist jäi Sanzista 5.13 minuuttia.

Nuorten puolella Jesse Viljakainen oli Husqvarnalla 22:s. KTM:ää kuskaava Henri Partti keskeytti.

Italialainen Davide Soreca sivalsi voiton Yamahalla. Viljakainen jäi hänestä 19.02,67. Niistä yhdeksän minuuttia olivat aikasakkoa.

MM-sarja jatkuu sunnuntaina Solsonassa.
 

Solsona, Espanja.
Enduron 1/16 MM-osakilpailu:
E1-luokka:

1) Christophe Nambotin Ranska, KTM 56.41,12, 2) Cristobal Guerrero Espanja, KTM + 14,07, 3) Jeremy Tarroux Ranska, Sherco + 27,90, 4) Jaume Betriu Espanja, Husqvarna + 51,70, 5) Eero Remes Suomi, TM + 52,64, 6) Anthony Boissiere Ranska, Sherco + 55,70.

E2-luokka:
1) Antoine Meo Ranska, KTM 55.32,62, 2) Johnny Aubert Ranska, Beta + 31,40, 3) Pierre Renet Ranska, Husqvarna + 43,44, 4) Lorenzo Santolino Espanja, Sherco + 1.50,77, 5) Oriol Mena Espanja, Beta + 1.56,09, 6) Alex Salvini Italia, Honda + 2.00,80.

E3-luokka:
1) Ivan Cervantes Espanja, KTM 56.37,52, 2) Matthew Phillips Australia, KTM + 11,17, 3) Mathias Bellino Ranska, Husqvarna + 41,35, 4) Jeremy Joly Ranska, KTM + 50,21, 6) Matti Seistola Suomi, Sherco + 51,16.

Täydelliset tulokset:
http://enduro-live.info/
 

Uusin numero