Remekseltä onnistunut visiitti lumelle

Vetomies TM Racingin väreissä ensiesiintymisensä Suomen enduropoluilla tehnyt Remes ehti A1-luokan ja yleiskilpailun kakkoseksi vahvasti ajaneen Antti Helstenin kannassa, vaikka takana oli vain lyhyt spoorikokeilu kotimaassa.

Pyörä toimi, tiimi toimi, kuski hoiti hommansa rutiinilla ja saldona oli kelpo potti SM-pisteitä jatkoa ajatellen.

Kilpailun jälkeen Remes palaa takaisin Espanjaan harjoittelemaan maaliskuun puolivälissä Chilessä käynnistyvää MM-sarjaa varten. Seuraavan kerran hänet nähdään SM-koitoksissa kesän kisoissa.

Salonen tyytyväinen tulokseensa

Valtteri Saloselle kauden ensimmäinen kisa tuotti kolmossijan isossa luokassa. Se tyydytti 300-kuutioisella kaksitahtisella TM:llä ajavaa miestä.

– Ajollisesti päivä oli sellaista perustekemistä. Vähän tuli hölmöiltyäkin. Lensin siirtymällä tangon yli ja sain vähän osumaa, samoin pyörä, mutta se saatiin oiottua huollossa. Viimeisellä pitkällä pätkällä jalkani jäi tapin ja kannon väliin ja sattui sen verran, että ehdin jo ajatella, että jotain hajosi nilkasta, mutta vähän matkaa himmailtuani totesin, että jalka toimii sittenkin, Salonen kertoi.

Lauri Salosen päivä oli tasapaksu. Tahmean alun jälkeen ajo alkoi sujua vasta viimeisillä pätkillä, mutta se ei riittänyt kuin ison luokan kymmenenteen sijaan.

Nuorilla tekniikkamurheita

Vetomiesten nuorempi polvi sortui tekniikkamurheisiin ja niiden myötä keskeytyksiin.

Hyvin U20-luokassa piikkistä TM:ää ajanut Henry Olenius karautti moottorinsa kiville, minkä seurauksena lohko hajosi ja öljyt valuivat pihalle. A3-luokassa ajavalta Kamoken Jiri Leinolta puolestaan petti takaiskunvaimennin kahden kierroksen jälkeen.

Pohjamo luokkavoittoon jääradalla

Samaan aikaan Orivedellä kisattiin jääradan SM-pisteistä.

Talven ensimmäisestä jääratakilpailusta vatsataudin vuoksi pois jäänyt Petri Pohjamo näytti, että enduron maailmanmestari osaa piiskata pyörää myös jäällä. Tuloksena oli isoilla pyörillä ajetun JR3B-luokan luokkavoitto vajaan kolmen sekunnin erolla ennen Konneveden Juha Leppästä.

* Kuva: TM Racing
 

Uusin numero