Remekselle kauden kolmas voitto – Seistola säesti hienosti kakkosena

TM:ää käskyttävä Remes jäi vielä lauantaina Enköpingissä visusti toiseksi ja ranskalaisen KTM-kuljettajan Christophe Nambotinin taakse.

Osat kuitenkin vaihtuivat kauden kymmenennessä osakilpailussa sunnuntaina, kun suomalainen pisti Nambotinin kuriin 59,34 sekunnin turvin.

Nambotinin espanjalainen tiimikaveri Cristobal Guerrero päätyi kolmanneksi jo 2.51 minuuttia voittajasta.

– Ihan hyvä ja virheetön päivä. Kaaduin kertaalleen ekalla enduotestillä, mutta ei muuta. Kaikki toimi hienosti koko päivän ja miehen kunto kesti mainiosti haastavan reitin, myhäili Remes.

Nambotinin johtaa sarjaa ennen Italian ja Ranskan osakilpailuja pistein 191. Remeksellä on koossa 154 ja Guerrerolla 146 pistettä.

– Eihän tuota eroa saa enää ajamalla kiinni, mutta katsotaan nyt ja ynnätään niitä pisteitä tarkemmin sitten kauden viimeisen kisan jälkeen, totesi Remes.

Seistola kuin uusi mies

Seistola sivalsi vielä lauantaina Shercollaan syvällä varjojen mailla. Sisuuntuneen miehen tahti oli sunnuntaina täysin toinen.

Ison luokan ykköseksi ajoi hieman yllättäen ranskalainen Husqvarna-kuljettaja Mathias Bellino, joka kukisti Seistolan 27,52 sekunnilla.

– Kyllä, uusi päivä ja uusi mies. Huomasimme lauantain loppuhuollossa, että takaiskari oli rikki. Minulla oli sen verran paljon ohjelmaa lauantaina, että en sitä ajaessani huomannut. Tänään sitten pyörä ja mies saatiin sellaiseen iskuun, että luottamus ajamiseen löytyi takaisin. Kaaduin kaksi kertaa, mutta olen kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen tähän päivään ja suoritukseen, Seistola iloitsi.

Kolme edellistä kisapäivää nimiinsä KTM:llä vienyt Matthew Phillips täydensi podiumtrion 1.23 minuuttia voittajasta.

Phillipsin tiimikaveri, nilkkaansa potevan espanjalaisen Ivan Cervantesin kohtaloksi koitui keskeytys.

Phillips vie letkaa pistein 174. Cervantes on jäänyt hänestä 19 pistettä. Kolmantena oleva Bellino nousi 148 pisteeseen. Seistola on neljäntenä saldolla 127.

Renet vyöryy mestariksi

E2-luokassa ranskalainen Pierre Renet etenee vastustamattomasti voitosta voittoon.

Sunnuntaina se irtosi 35,62 sekunnin marginaalilla Betaa käskyttävään maanmieheen Johnny Aubertiin.

Hallitseva italialaismestari Alex Salvini päätyi Hondallaan kolmanneksi 1.23 minuuttia Renetin takana.

Nikander jatkoi hyviä esityksiään KTM:n puikoissa. Eroa kärkeen kertyi tosin 6.07 minuuttia.

Renet vyöryy vakuuttavasti kohti mestaruutta, kun Heinolassa loukkaantunut ranskalainen KTM-kuljettaja Antoine Meo on sivussa.

Renetin plakkarista löytyy 186 pistettä. Aubert on kakkosena pistein 152. Salvini sivuutti Meon lukemin 128-114.

Kausi jatkuu 2.-3. elokuuta Lumezzanessa ajettavalla Italian osakilpailulla.

Täydelliset tulokset:
http://enduro-live.info/
 

Uusin numero