Remeksellä on räväkän revanssin paikka Italiassa – taistelu MM-kullasta tiivistyy

Remes käynnisti kauden komeasti yhdeksällä peräkkäisellä voitolla ja johti sarjaa parhaimmillaan jo 33 pisteellä ainoaan uhkaajansa, eli britti Nathan Watsoniin nähden.

Kausi kulki kuin tanssi Heinolassa ajettuun Suomen osakilpailuun asti, mutta sen jälkeen Remeksellä on ollut tuntuvasti vaikeampaa osittain jo Ruotsissa ja varsinkin viimeksi Espanjassa.

Enduron MM-sarjan rookie-kuski Watson on tullut ja pistänyt Remestä neljässä viimeisessä kisassa pataan pistein 77-52.

Tämä merkitsee sitä, että suomalaisen johto on kutistunut enää viiteen pisteeseen, kun kaudesta ovat Italian Fabrianon lisäksi jäljellä Ranskan osakilpailut 10.-11. syyskuuta Cahorsissa.

Pahiten Remestä kirpaisi Espanjan GP:n jälkimmäinen kisapäivä, kun moottoririkko keskeytti kamppailun luokkavoitosta kisan viimeisellä pätkällä.

Mestarille harvinainen nollatulos söi miestä syvältä. Remes ei ole ollut koskaan mikään suupaltti, mutta Baskimaalla kommentit putosivat vielä piirun verran aiempaakin tiivistetymmässä muodossa.

– Tämä viikonvaihde on syytä unohtaa. Keskityn nyt ainoastaan seuraavaan kisaan Italiassa ja ajan kauden lopun vain voitoista, Remes pohjusti räväkkää revanssiaan.

Baskimaan takaisku oli kova, mutta pitää muistaa, että kaikki on yhä Remeksen omissa käsissä E1-luokan tittelin uusimisen osalta. Nyt on vain näytettävä pikaisesti taas se kaapin paikka ja pudotettava Watson ryminällä pilvilinnoista.

Toisaalta tuplan, eli myös yleismestaruuden osalta tilanne on kimurantimpi. Se ei näet irtoa enää välttämättä edes voittoputkella.

Remes on GP-luokassa edelleen toisena, mutta aussi Matthew Phillipsillä on 28 pisteen etu puolellaan. Luonnollisesti myös omaa, eli E2-luokkaa johtavan Phillipsin saldoa eivät nollakisat rassaa – ei ainakaan vielä.

Uusin numero