Reittimestarin vinkit yleisölle

KUVIA KLIKKAAMALLA NÄET NE SUUREMMASSA KOOSSA
Käsiohjelmassa on maastokokeiden tarkat maastokartat. Kisapaketti 15 € sisältää pääsyn perjantain Super Testille. Käsiohjelmia myydään ennakkoon kisaviikonloppuun saakka:

Riihimäki: Seuranen Neste Kirjauksentie, Motocenter Hanx ABC Riihimäki
Loppi : Shell Loppi, Lopenkantatie
Hausjärvi : Kahvila Serafiina, Riihimäentie 3620 (54-tie Oitti)
Hyvinkää : AH-promotor moottoripyöräliike Riihimäenkatu 89, Hyvinkää
sekä kaikki HANXit liikkeet Riihimäellä, Leppävirralla, Mäntsälässä, Humppilassa, Seinäjoella ja Heinolassa. Osoitteet: www.hanx.fi

Kisaviikonlopun aikana:

– Kisakeskus; Riihimäen Urheilupuisto, Pohjolankatu 8
– kaikilla maastokokeilla: Xtreme Urheilupuisto, Pohjolankatu 6; Riutta Kormuntie 258 ja Erkylänlukko Hikiäntien ja Pohjoisen Kehätien risteys

Super Test Urheilupuisto pe 12.6. n. klo 19-21

Enduro Test Riuttan ulkoilualue. Kierrosten arvioidut saapumisajat testille ovat 9.10, 11.30 ja 14.10

Riuttan alueella löytyy kovavauhtista hiekkapohjaista leveää baanaa, kivikkoa, pehmeää hiekkaa, perinteisempää suomimantsaa metsäpolulla sekä hurjaa menoa laskettelurinteissä ylös-alas. Etenkin jos sataa, niin reitti tulee olemaan tietyiltä osin todella haastava liukkauden takia ja kisan edetessä reittien muuttuessa monelta osin hyvin kivisiksi.

Kannattaa kävellä myös taaimmaisille laskettelurinteille. Täällä tulee olemaan näyttävää menoa rinnettä alas ja ylös. Aholan mukaan rinne noustaan ”kakkosella kaasu pohjassa”.

Erkylänlukoilla ajettavalle crossitestille arvioidut saapumisajat ovat 10.30, 13.10 ja 15.30. Auton saa parkkiin mm. Hyvinkään kartingradalle.

Näillä legendaarisilla reiteillä ajettiin vuosina 65-85, ja normaalisti esimerkiksi ns. rotkomäkeen ei ole moottoripyörilä asiaa.

Xtreme Test Urheilupuisto arvioidut saapumisajat klo 11.15, 13.40 ja 16

Koko reitin pituus on n. 70-75 km. Loppuviikoksi luvatuista sateista johtuen kisareitistä, kuten myös tiukiksi aikataulutetuista maastosiirtymistä tulee hyvin haastavia. Ei muuta kuin tarvittaessa sadevaatetta niskaan ja reitin varrella kannustamaan MM-kärkikahinoissa viihtyviä kotimaisia kuskeja.

”Tuo hyvää fiilistä, jos on paljon porukkaa, vaikka maisemat meillä vilistävätkin silmissä, eikä yksittäisiä ihmisiä siinä ehdi huomaamaan”, kertoo BMW-kuski Marko Tarkkala ja toivoo järjestävän kerhon miehenä yleisön löytävän tiensä harvinaiseen kotikisaan.

Uusin numero