Red Bull MotoGP Rookies Cup Mugello: Salmela kaatumisesta huolimatta hyville pisteille

Sade toi oman värinsä ensimmäiseen kilpailuun, mutta toisessa kilpailulähdössä Rico Salmela taisteli loppuun asti podiumsijoituksesta.

Red Bull MotoGP Rookies Cup -kausi jatkui Mugellon MotoGP-kisan yhteydessä ajetuilla kahdella kilpailulähdöllä. Rata oli viime vuodesta tuttu Suomen Rico Salmelalle, joten rataa enemmän tuntumaa haettiinkin itse työkaluun, kun edellinen kisa ajettiin European Talent Cupin pyörillä vain viikkoa aikaisemmin. Salmelan kyyti riitti aika-ajossa kuudenteen lähtöruutuun.

Race 1

Juuri ennen kilpailua alkoi tulla taivaan täydeltä vettä. Se oli tämän kauden ensimmäinen kerta kun ajettiin vesikelissä, heti kyseessä kilpailulähtö. Kilpailun lähtöä siirrettiin, kun odoteltiin sateen hiipumista. Viimein päästiin starttaamaan.

-Sain ihan hyvän startin ja yritin pysyä podiumkamppailussa mukana. Pysyinkin niin kauan kunnes kakkosmutkassa vähän lipsahti ja naamalleen. Pyörä pysyi käynnissä ja pääsin jatkamaan. Tavoitteena oli yrittää saada kaikki pisteet ja kokemus mitä oli vielä tarjolla. Olin tässä vaiheessa viimeinen. Sain muutaman ohitettua ja loput tuli lahjaksi P12 ja muutama piste.

Race 2

-Startti onnistui hyvin ja nousin muutaman sijan ekaan mutkaan. Pääsin välillä kärkeenkin, sijoitus vaihteli 1-8 ja koko kisan todella kovaa sai taistella sijoituksista. Kärkiryhmässä ajoi parhaimmillaan16 kuljettajaa. Sain puristettua vika mutkasta itseni neljänneksi. Vähän jäi kaivelemaan kun oli (podium) taas niin lähellä. Nyt viikko vapaata ja Assenissa jatketaan saman sarjan merkeissä.