Red Bull MotoGP Rookies Cup: Kakkospysti ei tyydyttänyt Rico Salmelaa

Le Mans oli Rico Salmelalle uusi tuttavuus, mutta nopeasti radan niksit oppinut suomalainen ajoi komeasti ensimmäisen kilpailulähdön kakkoseksi.

Red Bull MotoGP Rookies Cupissa kisattiin kaksi kilpailulähtöä Ranskan Le Mansissa. Koska Salmela ei ole ennen ajanut Le Mansissa, lähti hän alkuun vain hakemaan kierroksia ilman isompia säätelyitä. Ennen aika-ajoja ajettiin vain kaksi 25 minuutin mittaista vapaata harjoitusta. Salmela sai hyvän tuntuman rataan ja jo toisessa treenissä löydettiin myös pyörälle hyvät säädöt aika-ajoa varten. 

-Päätin, etten lähde kikkailemaan imuapuja muilta kuljettajilta. Ajoin koko aika-ajon yksin ja gridistä irtosi toinen lähtöruutu. 

Race 1

Salmela sai hyvän startin ja nousi kilpailun kärkeen. Suomalainen yritti päästä karkuun, mutta siihen ei kyyti riittänyt, kun takana ajavan pyörä kulkee imuavun siivittämänä selvästi kovempaa. Salmelan kärkipaikka piti lähes koko kisan ajan, mutta muutama mutka ennen maalia Piqueras pääsi kuittaamaan ohi.

-Ison harmituksen saattelemana kakkosija. Hetken rauhoittumisen jälkeen huomasin että ihan hyvinhän se menikin.

Race 2

Suomalainen toisti avauslähdön onnistumisen ja otti lähdöstä jälleen kärkipaikan. Johto piti pitkään, kunnes alkoi lopullinen kamppailu kärkisijoista. 

-Kisan loppupuolella jarruun mennessä onnistuin polkaisemaan vaihteen vapaalle ja mutka meni vähän leveeksi. 

Pieni virhe maksoi paljon ja Salmela tipahti yhdeksännelle sijalle. Hän ehti nousta muutaman sijan, ja kun edestä kaatui kolme kuljettajaa, olikin suomalainen yhtäkkiä taas kolmantena.

-Ahneuksissani lähdin vielä yrittämään pokaalin kirkastamista. No sittenhän surffattiin KTM:llä kohti hietikkoa ja pokaali jäi saamatta.

Kokonaisuutena viikonloppu oli hyvä ja taskuun jäi paljon kokemusta ja yksi kakkospysti.

-Ainoa parannettava asia tuleviin koitoksiin on, että tarvii ajatella ensin vähän aivoilla ennen kuin alkaa yrittämään liikaa.

Ensi viikolla kausi jatkuu European Talent Cupin merkeissä Valenciassa.

Kuvat Red Bull content pool 

Ensimmäisen kilpailun tulokset:

Toisen kilpailun tulokset:

Pistetilanne Le Mansin jälkeen:

Uusin numero