Red Bull MotoGP Rookies Cup Assen: Salmelalle kaatuminen ja tupla longlap

Rico Salmela, Red Bull Rookies Race 1, Dutch MotoGP 24 June 2023

Rico Salmelan vauhti uudella radalla löytyi nopeasti huolimatta harjoituksissa sattuneesta kaatumisesta. Kilpailuissa valitettavasti oli ylimääräisiä ohjelmanumeroita, mitkä veivät mahdollisuudet huippusijoituksiin.

Red Bull MotoGP Rookies Cupin osakilpailu ajettiin Rico Salmelalle uudella Assenin radalla. Valitettavasti heti ensimmäisessä harjoituksessa kilpakumppani kaatui Salmelan eteen eikä suomalaisella ollut mahdollisuutta väistää, näin seurauksena kaatuminen ja harjoitus oli siinä. Toisen harjoituksen 25 minuuttia jäi näin ainoaksi mahdollisuudeksi opetella rataa ennen aika-ajoja. Lyhyestä opettelutuokiosta huolimatta Salmela ajoi aika-ajossa itsensä kolmanteen lähtöruutuun. Se jäikin valitettavasti viikonlopun parhaaksi anniksi.

Rico Salmela, Red Bull Rookies Race 1, Dutch MotoGP 24 June 2023

Ensimmäisen kilpailun lähdössä Salmela tipahti kolmospaikalta yhdeksänneksi. Pari sijaa hän pystyi parantamaan, mutta sitten sattui valitettava kaatuminen, ja suomalainen jatkoi kisaa koko joukon toiseksi viimeisenä. 

-Ei jäänyt käteen muuta kuin kokemusta, tiivisti Rico Salmela kilpailun annin.

Toisen kilpailun lähtö ei sujunut juurikaan paremmin, sillä Salmelan pyörä nytkähti ruudukossa, ja vaikka suomalainen pysäytti pyöränsä ennen vihreää valoa, oli tuloksena varaslähtötuomio ja sen seurauksena tupla longlap -rangaistus. Kun kärkiryhmä näin pääsi karkuun, oli eroa mahdoton kuroa ajamalla kiinni. 

-Rata ja ajaminen tuntui hyvälle, etunen vähän luisti mutta muuten säädöt olivat kohdallaan.

Rico Salmela, Red Bull Rookies Race 1, Dutch MotoGP 24 June 2023

Assen oli sikäli ratkaisukisa Red Bull MotoGP Rookies Cupissa, että mestaruuden itselleen varmisti koko kauden vahvasti kärkiryhmässä ajanut Angel Piqueras. Menikö mestaruus oikeaan osoitteeseen?

-Piquerasin vauhti ei ole mitenkään erilainen muihin verrattuna, mutta hän osaa erittäin hyvin kamppailla ryhmissä ja tehdä ohituksia. Hän on pari vuotta minua vanhempi ja siten kokeneempi, kyllä mestaruus meni aivan oikealla kaverille, sanoo Salmela.

Alberto Ferrandez Beneite, Red Bull Rookies Cup, Dutch MotoGP 23 June 2023

Salmelalla on vielä mahdollisuus kokonaispisteiden kakkossijalle, ja loppukauden kisoihin lähdetään ajamaan hyviä kisoja tavoitteena tulla ehjänä maaliin hyvillä pisteillä.  Salmelan kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Portimaossa, jossa ensimmäiset harjoitukset ajetaan torstaina.

Uusin numero