Red Bull KTM Ajon Moto3-kuljettaja Pedro Acostalle voitto ja historialliset ennätykset Jerezistä

Pedro Acosta

Akin Ajon tiimissä ajava Moto3-kuljettaja Pedro Acosta ajoi Jerezissä uransa neljännen  MM-osakilpailun, ja otti kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Vuonna 2004 syntynyt espanjalainen Pedro Acosta on osoittautunut valmiiksi hiotuksi timantiksi, joka Aki Ajon luotsaamassa Red Bull KTM Ajo tiimissä on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Moto3-luokan MM-sarjan alkuvuoden osakilpailuissa.

Tämän vuoden tulokaskuljettaja Acostalla on Moto3:n MM-sarjassa takanaan vasta neljä osakilpailua. Tänään Jerezissä Acosta starttasi  kisaan viidennen rivin ruudusta 13. Varsinkin keskinkertaisesta lähtöpaikasta huolimatta Acosta nousi kilpailun voittoon. 

Voitto on Acostalle kolmas peräkkäinen. Historiankirjoihin Acostan kilpailu nousee kuitenkin siitä syystä, että hän on historian ensimmäinen kuljettaja, joka on noussut palkintokorokkeelle jokaisessa uransa neljässä ensimmäisessä MM-osakilpailussa. Kauden avausosakilpailussa Acosta sijoittui toiseksi, vain neljä sekunnin sadasosaa tiimikaveri Jaume Masian perässä. Sen jälkeen tuloksena onkin ollut kolme peräkkäistä voittoa. Ei lienekään yllätys, että Acosta johtaa ylivoimaisesti Moto3-luokan MM-pisteissä neljän ajetun osakilpailun jälkeen.

-Tämä oli ehdottomasti vaikeampi viikonloppu kuin edelliset. Vaikeuksista huolimatta onnistuin ajamaan voittoon kotikilpailussani, iloitsi Acosta kilpailun päätyttyä.

Acostan tiimikaveri Jaume Masia taisteli viimeiselle kierrokselle asti kilpailun voitosta, mutta kolarointi kilpakumppanin kanssa pudotti Masian lopputuloksissa sijalle 21.

– Tunnelmat kilpailun jälkeen ovat kaksijakoiset. Pedro jaksaa viikonloppu toisensa jälkeen yllättää meidät. Jaume ajoi erittäin järkevän kilpailun, mutta valitettavasti kilpakumppanin töytäisy pilasi hänen kisansa, tiivisti Aki Ajo Moto3-luokan tapahtumat kisan jälkeen.

Tulokset (Moto3 -kilpailu)


1. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) 39:22.266

2. Romano Fenati (Husqvarna) +0.417

3. Jeremy Alcoba (Honda) +0.527

4. Andrea Migno (Honda) +0.548

5. Ayumu Sasaki (KTM) +0.971

21. Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) +19.439

Moto3 MM-pistetilanne


1. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) 95 points

2. Niccolo Antonelli (KTM) 44 points

3. Andrea Migno (Honda) 42 points

4. Romano Fenati (Husqvarna) 40 points

5. Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) 39 points

Uusin numero