Red Bull KTM Ajolle Moto2-tiimimestaruuksien hattutemppu

Aki Ajon tiimi voitti Moto2-luokan tiimimestaruuden kolmannen kerran peräkkäin.

Red Bull KTM Ajo Moto2 -tiimin kausi 2023 on ollut upea. Kuljettajinaan Pedro Acosta ja Albert Arenas tiimi varmisti kolmannen peräkkäisen Moto2-tiimimestaruuden Qatarin GP:ssä, kun kaudesta on vielä ajamatta yksi osakilpailu. Yhteensä tiimimestaruus on Red Bull KTM Ajon neljäs ja Pedro Acosta varmisti henkilökohtaisen mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa.

Mastaruus varmistui siitäkin huolimatta, että Qatarin kilpailu oli tiimille haastava. Acostan sijoitus oli 8. ja Arenas ajoi maaliin sijalla 21.

Kauden aikana Acosta ja Arenas saavuttivat 15 palkintokorokesijoitusta ja seitsemän voittoa. Tiimin kaikki voitot ajanut Acosta on ollut palkintokorokesijojen ulkopuolella vain viidessä kilpailussa ja yhden palkintokorokesijoituksen napannut Arenas ajoi pisteille valtaosassa kilpailuja.

Voittoputken aiemmat tiimimestaruudet ovat ajaneet Augusto Fernandez ja Pedro Acosta (7 voittoa, 14 palkintokorokesijoitusta) vuonna 2022 sekä Remy Gardner ja Raul Fernandez (15 voittoa, 8 palkintokorokesijoitusta) vuonna 2021. Tiimin ensimmäisen mestaruuden ajoivat Miguel Oliveira ja Brad Binder (6 voittoa, 15 palkintokorokesijoitusta) vuonna 2018.

Uusin numero