Red Bull KTM Ajo-tiimin Miller toinen testiavauksessa

Aki Ajon johtaman tiimin molemmat uudet kuljettajat, australialainen Jack Miller, 19, ja ensimmäiseen MM-kauteensa valmistautuva tshekki Karel Hanika, 17, paiskivat töitä hartiavoimin ja tuloksekkaasti.

Miller kiersi 4005 metrin mittaisen Ricardo Tormo-radan 53 ja Hanika 67 kertaa.

Miller oli ajalla 1.40,355 tiistain toiseksi nopein kuljettaja 0,355 sekuntia pohjista. Hanika löytyy tuloslistalta sijalta 12 lukemin 1.41,526. Kierrosajat olivat kelpo tasolla, vaikka vielä tässä vaiheessa yksittäiset kovat vedot eivät olekaan se päällimmäinen tavoite.

Molemmat paketoivat päivän positiivisin mielin. Kummankin kokema yksi harmiton kaatuminen ei pyyhkinyt iloisia ilmeitä kaksikon kasvoilta.

– Hyvä ensimmäinen testipäivä. Sää ei tosin ollut suosiollinen, mutta sain silti ajettua varsin hyviä kierrosaikoja. Olin päivän toiseksi nopein, enkä kovinkaan kaukana kärjestä. Lähden taistelemaan keskiviikon nopeimmasta kierrosajasta, lupasi Miller.

Red Bull KTM Ajo-tiimi ajoi viime viikolla neljän päivän mittaisen valmistavan testijakson Almeriassa.

– En löytänyt vielä tänään aivan vastaavaa fiilistä kuin Almeriassa. Huomenna tavoitteena on parantaa tuntumaa pyörän keulaan ja sen myötä ajamista kokonaisuudessaan.

Arvostetun Red Bull Rookies Cupin mestaruuden viime vuonna saavuttanut Hanika teki debyyttinsä Ricardo Tormo-radalla. Se oli tulokkaalta kaikin puolin onnistunut. Nuorukainen nosti päivän mittaan mukavasti vauhtiaan.

– Kyllä, tosiasia on, että nämä testit alkoivat erittäin hyvin! Otin vielä aamulla aikalailla rauhallisesti opetellen rataa ja myös siksi, että sää oli varsin viileä. Tämä on hieno vaikkakin vaikea rata. Opin kuitenkin koko ajan sen jokaisen mutkan salaisuuksia, kuvaili Hanika.

Hanikan kaatuminen ajoittui tiistain viimeisen session lopulle.

– Satutin vähän oikeaa rannettani, mutta uskoisin, että siitä ei ole haittaa keskiviikkona. Minulla on vielä paljon opittavaa erityisesti ajotyylin kanssa muutamissa mutkissa.

Uusin numero