Red Bull KTM Ajo-tiimillä terävä avauspäivä Australian GP:ssä

Viime sunnuntaina Malesian kotikilpailustaan kipeän ranteen vuoksi sivussa ollut Zulfahmi Khairuddin teki terävän paluun ajamalla Phillip Islandin radalla perjantain kolmanneksi kovimman kierrosajan 1.38,224. Khairuddin jäi kärjestä vain 26 tuhannesosaa.

Tiimikaveri ja sarjaa johtava espanjalainen Luis Salom kiirehti neljänneksi ainoastaan 11 tuhannesosaa Khairuddinista.

Red Bull KTM Ajo-tiimin kolmas kuljettaja, kotiyleisönsä edessä kilpaileva Arthur Sissis oli puolestaan perjantain 14. nopein 0,983 sekuntia pohjista. Tiimin kaikki kuljettajat kohensivat kierrosaikojaan iltapäivän harjoitusjaksolla. Salom ajoi aamun harjoituksessa kärkeen kellottaen jo siinä vaiheessa uuden rataennätyksen.

Khairuddin oli syystäkin tyytyväinen urakkaansa aurinkoisella, mutta viileällä saariradalla, jonka pinta on saanut uuden asfaltin.

– Nyt on ehdottomasti oikea aika kiittää kaikkia tahoja siitä avusta, jonka turvin olen kuntoutunut viimeisten neljän päivän kuluessa Australian GP:hen.

– Teimme tänään taas koko tiiminä hyvää työtä ja fiilis ajamiseen oli kohdallaan. Huomenna on taas toinen päivä, mutta toivon tietenkin säilyttäväni paikkani nopeimpien kuljettajien joukossa. Vauhtini on nyt todella hyvällä tasolla, joten pyritään jatkamaan tästä samaan tyyliin lauantaina, totesi Khairuddin.

Salom uskalsi odottaa avauspäivältä jopa vähän enemmän.

– Tosiasia on, että tämä ensimmäinen päivä Australiassa oli vaikea. Ei se suinkaan huonosti kulkenut, mutta tulokset eivät olleet aivan sitä, mitä odotin. En löytänyt vielä täydellistä tuntumaa pyörään, mutta jatkamme töitä lujasti ja uskon siihen, että vauhti nousee lauantaina.

Sissisin päivään mahtui yksi kaatuminen aamun sessiossa.

– Se tapahtui ensimmäisessä, eli radan nopeimmassa mutkassa. Missasin lähes puolet sessiosta, mutta pääsin sentään palaamaan radalle.

– Teimme toiseen harjoitukseen lähdettäessä onnistuneita muutoksia pyörään ja pystyin nostamaan vauhtia. Erot ovat varsin pienet 15 nopeimman joukossa, joten kaikki on mahdollista jo pienilläkin parannuksilla, vinkkasi Sissis.

 

Uusin numero