Red Bull haluaa luoda Tech3:sta Moto GP:n Toro Rosson

Tech 3 siirtyi täksi kaudeksi Yamahalta energiajuomajätin leiriin KTM:n satelliittitiiminä. Tehdastiimissä ajavat Johann Zarco ja Pol Espargaro, satelliittitiimiin nostettiin Moto2:sta Miguel Oliveira Hafizh Syahrinin pariksi.

Yhteistyö ylettyy myös Moto2:een, missä Tech 3 vaihtaa omista Mistralin pyöristään KTM:n pyöriin kuljettajinaan Marco Bezzecchi ja Philipp Öttl.

Red Bullin moottoriurheilumanageri Thomas Überall toivoo, että Tech 3:n kuljettajista kypsyy KTM:n tehdaskuljettajia kuten kävi F1:ssä Sebastian Vettelin, Daniel Ricciardon ja Max Verstappenin kohdalla, kun he kypsyivät Toro Rossolla Red Bullin tähdiksi.

”Olen todella tyytyväinen, että meillä on kaksi MotoGP-tiimiä. Toinen taistelee palkintopallisijoituksista, kuten näimme viime kaudella Valenciassa. Toiseen tiimiin voimme tuoda lahjakkaita kuljettajia alemmalta tasolta kuten Red Bull Rookie Cupista, Moto2:sta ja Moto3:sta. Voimme tarjota heille MotoGP:ssä paineettomamman paikan kehittyä kuin suoraan tehdastiimissä. Tämä on juuri sitä, mitä me haluamme tehdä”, Überall sanoo.

”Olemme todistaneet tämän toimivan jo nelipyöräisissä, nyt haluamme tehdä tismalleen saman MotoGP:ssä.”

Überall uskoo, että pian nähdään ensimmäinen Red Bullin MotoGP-mestari.

”Uskon, että tämä systeemi takaa meille menestystä tulevaisuudessa. Ensimmäinen Red Bullin MotoGP-mestari on jo jossakin kasvamassa ja hän tulee toivoakseni hyvin pian esille.”

KTM:n pääjohtaja Stefan Pierer painottaa kärsivällisyyttä.

”Meillä on viisivuotisohjelma, jonka päätteeksi haluamme nähdä kuljettajamme jatkuvasti palkintopallilla. Tulevalla kaudella odotan, että he ovat kymmenen parhaan joukossa koko ajan. Se on realismia. Me olemme vielä vasta-alkajia MotoGP:ssä, opimme ja keräämme dataa koko ajan. Meillä ei ole vielä sitä samaa kokemusta kuin kilpailijoillamme”, Pierer muistuttaa.
 

Uusin numero