Rea tuhannen taalan paikalta takomaan Superbiken MM-kultaa

Kawasakin puikoissa kautta mestarin elkein dominoinut Rea hypistelee käsissään kuutta mestaruuspalloa jäljelläolevien kisaerien määrään peilaten.

Kaikki ennusmerkit viittaavaa kuitenkin vahvasti siihen, että Rea viheltää pelin poikki välittömästi Jerezin osakilpailun ensimmäisessä tai viimeistään jälkimmäisessä erässä.

Kauden kaksi viimeistä kisaviikonloppua Ranskassa ja Qatarissa kulkisivat sen jälkeen rennommin lähinnä enää titteliterveisiä ajaessa.

Rean vauhti on ollut läpi viikonvaihteen hyvällä tasolla auringossa kylpevällä andalusialaisradalla. Sitä se oli myös Superpole aika-ajokisassa, jossa hän viimeisteli lukemat 1.40,500.

– Tämä on hyvä lähtöpaikka ja olen todella tyytyväinen. Hyvällä startilla kaikki on mahdollista, Rea vinkkaa varovasti mestaruuden puoleen.

– Kisaerissä tärkeintä on säilyttää oma rytmi ja pitää renkaista huolta. Jos se onnistuu, niin pyrin hyökkäämään viimeisellä kierroksella, Rea suunnittelee.

Paalulle pauhasi Rean tallikaveri Tom Sykes 0,208 sekuntia kovemmalla kierrosajalla.

Mika Kallion tallikaverina takavuosina MotoGP-luokassa kilpaillut Ducati-kuljettaja Niccolo Canepa täydentää eturivin. Canepa jäi vuoden 2013 maailmanmestari Sykesista 0,216 sekuntia.

Paalupaikka oli Sykesille uran 29:s.

Uusin numero