Rea takoo tuimasti MM-kultaa – Biaggi kahdesti kuudes Misanossa

Kauden kahdeksannen MM-osakilpailun avauserä oli paalupaikkamiehen ja Rean Kawasaki-tallikaverin Tom Sykesin näytöstä.

Sykes johti 21 kierroksen kisaa alusta loppuun tervehtien ruutulippua 3.613 sekunnin erolla Reaan. Chaz Davies kiirehti Ducatilla kolmanneksi 4,178 sekuntia voittajasta.

Biaggi huudatti kotiyleisöön Aprilian puikoissa ylittämällä maalilinjan 12,382 sekuntia Sykesin takana.

Läheltä, todella läheltä tosin piti, että villillä kortilla matkassa olleen Biaggin kilvanajo olisi päättynyt jo avauskierroksella, kun hän otti osuman hallitsevan mestarin Sylvain Guintoli Hondaan.

Jälkimmäinen erä kulki Rean kontrollissa. Tähän mennessä ajetusta 18 erästä jo 11 voittanut Rea kukisti toiseksi Ducatilla tuikanneen Davide Giuglianon 1,290 sekunnilla. Leon Haslam paineli Aprilialla kolmanneksi 2,438 sekuntia Reasta.

Davies ja Sykes poimivat seuraavat sijat talteen ennen Biaggia, jonka eroksi kärkeen kirjattiin 5,911 sekuntia.

Sataprosenttisella podiumsaldolla pauhaavalla Realla on koossa muhkeat 375 pistettä. Toisena oleva Sykes on jäänyt jo 133 pistettä.

Kaudesta on ajamatta viisi kisaviikonvaihdetta. Niistä seuraava odottaa vuoroaan 19. heinäkuuta korkkiruuvimutkastaan maineikkaalla Laguna Secan radalla Kaliforniassa.

Biaggi ajaa toisen villin kortin kisansa elokuun alussa Sepangin radalla Malesiassa.

– Tämä viikonvaihde oli kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen yllätys. Kyllä, Sepangissa taistellaan jo podiumsijoituksista, julisti Biaggi.