RC213V-S: MotoGP-pyörä kadulle

Honda on tänään esitellyt MotoGP-pyöränsä katuversion, RC213V-S:n. Monet pyörän komponentit on lainattu suoraan MotoGP-kilpurista, mutta tiettyjä kompromisseja on jouduttu tekemään pidempien huoltovälien ja katulaillisuuden nimissä. 

Moottorista ei löydy MotoGP-pyörien pneumaattisia venttiileitä ja tavallinen kasettivaihteisto on korvannut kilpurin seamless-askin. Lisäksi pyörä on saanut valot, nopeusmittarin, äänenvaimentimet, äänimerkin, ynnä muita katukäytössä tarpeellisia varusteita. Pyörä on kuitenkin pyritty pitämään niin lähellä kilpaversiota kuin mahdollista.  

RC213V-S ei ole tyhjätaskuille. Sen hinta Euroopassa on 188 000 euroa. Vakiopyörä ei ole poikkeuksellisen tehokas, tehoa on 159 hevosvoimaa 11 000 kierroksella ja kuivapaino on 170 kiloa. Tarjolla on myös racekit, joka nostaa tehot yli 215 hevosvoiman ja pudottaa kuivapainoa 10 kilon verran.   

Pyörän ulkoasu on tuttu EICMA-messuilta nähdystä konseptista ja väritys on HRC-teemainen valko-puna-sininen. Katteet ovat luonnollisesti hiilikuitua ja halutessaan asiakas voi tilata pyöränsä myös maalaamattomana. 

Uusin numero