Rättö ja Kostamo podiumille Imatran IRRC Superbike -kilpailussa

Imatranajon lauantain IRRC Superbike -kisa ajettiin sateessa näkyvyyden ollessa todella kehno.

Imatralla lauantaina ajetun IRRC Superbike -luokan kilpailulähdön voittoon ajoi paalulta lähtenyt Davey Todd. Suomalaiskuljettajat nousivat Toddin seuraksi podiumille, kun Marko Rättö ajoi kakkoseksi ja Erno Kostamo kolmanneksi.

KIlpailu ajettiin sadekelillä ja kisan jälkeen kuljettajat valittivat näkyvyyden olleen olematon. Kilpailu jouduttiin keskeyttämään yhden kuljettajan kolaroitua pahasti. Lopputulokset julkistettiin viimeisen ajetun kierroksen jälkeen ennen punalippua. Davey Toddille punalippu oli onneksi, sillä kakkosena ajanut Marko Rättö oli juuri saavuttanut Toddin parin sekunnin etumatkan ja parivaljakko ajoi jo aivan peräkkäin. Kisan jälkeen Rättö oli kuitenkin tyytyväinen, että se keskeytettiin punalipulla. ”Siellä oli varmaan jokaisella kuskilla oho-tilanteita. Olin nopeampi kuin Todd ja olisin todennäköisesti pystynyt ohittamaan hänet, mutta oli mielestäni silti aivan oikea päätös keskeyttää kisa koska näkyvyys toisen perässä ajaessa oli olematon”.

Marko Rättö.

Aika-ajossa Rätön sadekelin takarenkaan pinta repeytyi ja kisaan Marko Rättö sääti jousitusta löysemmälle, mikä oli onnistunut ratkaisu. ”Lähdin kisaan samalla repeytyneellä renkaalla. Pehmeämmät säädöt osuivat kohdalleen ja pyörä toimi todella hyvin”.

Erno Kostamon kolmas sija tuntui lähes voitolta mollivoittoisen perjantain ja lauantaiaamun jälkeen. Perjantaiksi vaihdettu tehdasuusi moottori räjähti perjantaina vain kahden ajokierroksen jälkeen. Lauantain aluksi ei toiminut shifteri ja aika-ajossa luistoneston säädöt olivat pielessä. ”Luistonesto haistelee vetoakselin kautta momenttia ja aina moottorinvaihdon jälkeen se pitää kalibroida ja säätää uudelleen. Nyt se jäi kiireessä huomaamatta, ja aika-ajossa luistonesto vei liikaa voimaa pois takarenkaalta.”

Erno Kostamon vauhtia aika-ajoissa. Maaliviivan kohdalla vauhtia on yli 300 kilometriä tunnissa.

Lisäksi aika-ajossa varikkopysähdyksen aikana pyörä kaatui takapukilta ja alle jäänyt tietokone hajosi. Se oli tietysti ainoa kone, jolla pystyi säätämään luistonestoa ja pyörän muita ominaisuuksia. Onneksi varikolta löytyi lainaksi täsmälleen samanlainen pc, josta lainattiin tarvittavat osat ja saatiin ohjelmat toimimaan. ”Kisassa pyörä, luistonesto, jousitus ja renkaat toimivat todella mallikkaasti. Ainoa murhe oli huurtunut visiiri, joten jouduin ihan turvallisuussyistä jättämään vähän rakoa Rättöön.”

Sunnuntaiksi on luvattu aurinkoista keliä ja Kostamo lupaili vauhtia olevan vielä reservissä. ”Kyllä meillä on vielä ainakin yksi pykälä lisää vauhtia huomiselle, joten kyllä silloin taistellaan taas kärkisijoista”.

Uusin numero