Ratasairaalasta päässyt Ajo: ”Selkä on pirun kipeä”

Ajo kolaroi ja kaatui, kun 5,5 kilometrin mittaista Circuit of the Americas-rataa oli ehditty kiertää aika-ajossa vasta vajaat kahdeksan minuuttia.

Varikkoboxissa itsensä koonnut Ajo pystyi palaamaan vartin kuluttua tositoimiin ja lunasti hammasta purren 21. lähtöruudun. Sen jälkeen kutsui ratasairaala Clinica Mobile.

– Selkä on pirun kipeä ja turvoksissa, mutta onneksi luut säilyivät ehjinä tuossa rajussa rytäkässä, huokaisi ratasairaalasta Suomen aikaa aamuyön tunteina hotelliin siirtynyt Ajo, 20.

RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettaja koki kohtalonsa radan 12. mutkan ulostulossa osumalla luokan vanhimman kuljettajan, eli 28-vuotiaan espanjalaisen Efren Vazquezin pyörän takarenkaaseen.

– Kaveri vaihtoi vähän äkkinäisesti linjaa siinä vaiheessa, kun luulin meneväni jo ohi hänestä. Sitten hän olikin yhtäkkiä miltei rinnalla ja osuma oli väistämätön. Kilpailutilanne, kuittasi Ajo.

Ajo jäi makaamaan tuskissaan radan pintaan pystyen kuitenkin nousemaan omin avuin ylös lääkintähenkilökunnan kiirehtiessä paikalle.

– En loukannut itseäni niinkään rataan tömähtäessäni. Minut nipin napin väistämään pystyneen kuljettajan pyörän jalkatappi nähtävästi osui selkääni.

Ajo ehti ajaa vielä session 20 viimeistä minuuttia, jotka olivat kuitenkin jo enemmän selviytymistaistelua.

– Pari nopeaa kierrosta, mutta eihän siitä ajamisesta meinannut tulla yhtään mitään, kun selkä oli niin kipeä. No, parempi tämäkin kuin myös tarjolla ollut aika-ajon viimeinen sija.

Ajon nopein kierros taittui lukemin 2.17,847. Paalupaikalle ennätysajalla pauhannut Danny Kent kukisti viime kauden tallikaverinsa 2,143 sekunnilla.

Ajon huolenaiheista pienin tänään klo 19 käynnistyvässä kisassa on keli. Austinin yllä väijyy sateen uhka, mutta märästä COTA-radasta on tuntumaa jo perjantain kahden harjoitusjakson verran.

– Selkä on varmasti vähintäänkin arka, mutta periksi ei anneta. Ei muuta kuin buranaa naamaan, Ajo suunnitteli ratasairaalasta päästyään.

Uusin numero