Ratakettu Rossi painaa kisan kerrallaan härkäviikoilla: ”Pisteillä spekulointi menee yleensä metsään”

Rossilla on 18 pisteen etu Yamaha-tallikaveriinsa Lorenzoon, kun kaudesta on ajamatta kolme osakilpailua. Niissä on jaossa vielä 75 pistettä.

Rossille riittää mestaruuteen kolme kakkossijaakin, vaikka Lorenzo voittaisi loput kisat. Moiseen matematiikkaan kokenut ratakettu ei kuitenkaan sorru.

– On parasta ottaa edelleen kisa kerrallaan, eikä lähteä ynnäilemään sen enempää pisteitä. Yleensä tuollainen spekulointi menee 99 prosentin varmuudella metsään, kuittaa Rossi.

Rossilla kahdeksan
voittoa Australiasta

Rossilla on plakkarissaan väkevä saldo sarjan yhdeltä nopeimmalta radalta.

Hän on poistunut saarelta voittajana vuosina 2001-2005, 2008-2009 ja 2014, jolloin hän kukisti toiseksi tulleen Lorenzon lähes 11 sekunnilla.

Upeissa maisemissa sijaitseva, mutta sääolosuhteille aina altis 4,4 kilometrin mittainen Phillip Island lukeutuu syystäkin Rossin suosikkeihin.

– Phillip Island on minulle erityinen rata. Pidän siitä, kuten valtaosa muistakin kuljettajista. Phillip Islandilla on kuitenkin aina vaikea löytää ideaalisäädöt pyörään, sillä siellä on usein tosi tuulista ja kylmääkin.

Rossi ei puhu suureen ääneen voitosta. Tavoite asetetaan silmäillen nimenomaan Lorenzoa.

– Viime vuosi oli minulle hyvä täällä ja toivotaan, että sama tahti jatkuu. Lähden tavoittelemaan paikkaa podiumilta ja sijoitusta Jorgen edellä.

Yamahan harmoniassa
havaittavissa pientä säröä?

Australian GP:n vuonna 2013 voittanut Lorenzo poistui viime sunnuntaina Motegin radalta ja Japanista tuohtuneena miehenä. Kolmossija Hondan Dani Pedrosan ja Rossin takana ei tosiaankaan mieltä lämmittänyt.

Lorenzo vakuutti olevansa sarjan nopein kuljettaja, jota kuitenkin epäonni vainoaa. Tuo kommentti merkitsi samalla pientä säröä Yamahan harmoniaan.

– Ainakin minä pidän tuollaisia puheita onnesta epäkunnioittavana meitä muita kohtaan, vastasi Rossi.

Sanansäilällä sivaltelu on tosin täysin ymmärrettävää tässä tilanteessa, jossa henkistä kanttia pyritään horjuttamaan myös radan ulkopuolella ilman pahempia ylilyöntejä.

Lorenzo janoaa edelleen kiivaasti uransa kolmatta kuninkuusluokan mestaruutta, eikä anna taatusti piiruakaan periksi Phillip Islandilla.

– Motegin kisa oli erikoinen, mutta olen yhä mestaruustaistelussa mukana. On totta, että 18 pisteen ero on vaikea kuroa umpeen, mutta tulen tekemään kaikkeni. Jos pystyn voittamaan kauden loput kolme kisaa ja Valentino tekee yhdenkin virheen, niin voin olla mestari.

Lorenzo tietää ja tuntee, että Phillip Island saattaa olla jopa koko kauden vedenjakaja mestaruuden osalta.

– Pidän radasta paljon, mutta myös Vale nauttii ajamisesta siellä. Tästä tulee mielenkiintoista. Ja sään osaltahan meidän on oltava valmiina kaikkeen, tähdentää rataennätystä 1.27,899 hallussaan pitävä Lorenzo.

Pedrosa 50 GP-voittoa
vyöllään Australiaan

Hondan tehdastallin duo Marc Marquez-Dani Pedrosa saattaa sekin nousta suureen rooliin mestaruutta ratkaistaessa. Molemmat voivat ja pystyvät hämmentämään tilannetta tunkemalla tuloslistalla Yamaha-kaksikon väliin.

Pedrosan ja Marquezin matkanteko päättyi viime vuonna Australiassa keskeytyksiin. Nyt haetaan revanssia ja varsinkin Pedrosa vakuuttaa olevansa huippuiskussa.

Pedrosa saavutti viime sunnuntaina Hondan kotiradalla kauden ensimmäisen voittonsa. Se oli samalla hänen uransa 50:s GP-voitto.

– Motegin voitto oli upea muuten vaikean viikonlopun päätteeksi. Fiilikset ovat nyt tosi positiiviset ja ei muuta kuin pyritään pitämään tämä ”momentum” päällä.

Marquez päätyi Motegissa neljänneksi käsileikkauksen jäljiltä.

– Ei mikään mahtava viikonloppu Japanissa, mutta huonomminkin olisi voinut mennä. Odotan innolla Australiaa ja Phillip Islandia, joka on yksi ehdottomista suosikkiradoistani. Uskon, että se sopii minulle Motegia paremmin. Kädestä on pidettävä huolta Phillip Islandilla, sillä rata on fyysisestikin erittäin vaativa nopeine suunnanvaihdoksineen.

MotoGP-sarjan härkäviikot jatkuvat Australian jälkeen 23.-25. lokakuuta Sepangin radalla Malesiassa. Kauden perinteinen päätöskisa ajetaan 8. marraskuuta Valencian Ricardo Tormo-radalla.

https://www.youtube.com/watch?v=4kngNmZJSe4  
 

Uusin numero