Rasmus Nurmi Supersport 300 -luokan Suomen cupin voittoon

Rasmus Nurmi voitti kymmenen kauden 11 kilpailulähdöstä. Kuva: Rasmus Nurmi Racing.

Erittäin hyviä otteita Supersport 300 -luokassa esittänyt Rasmus Nurmi nappasi kotimaan Circuit Racing -kauden päätteeksi Suomen cupin voiton.

Circuit Racingin SM-sarjan viimeinen, viides osakilpailu ajettiin 20.9. Alastaron radalla. Supersport 300 -luokan molemmat kilpailulähdöt ajettiin sunnuntaina.

Aika-ajoissa nopeimman kierrosajan kellottanut Nurmi starttasi ensimmäiseen kisaan paalupaikalta. Startissa Nurmi putosi toiseksi, mutta nousi kärkeen jo toisella kierroksella Lemminkäisen mutkassa. Nurmen ajaessa maaliin ensimmäisenä varmistui myös cupmestaruus.

Toisen kilpailun startti oli ensimmäisen toisinto. Ensimmäiseen mutkaan Nurmi ehti toisena, mutta onnistui nousemaan kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella. Vaihdemissi pudotti sijoitusta kuitenkin yhdellä.

– Vaihdemissistä alkoi kova kiri. Harmillisesti muutama kierros ennen maalia kierroksella ohitettava tuli eteen juuri ennen mutkaa ja jouduin kiertämään ulkokautta ohi. Siinä meni sen verran aikaa, että Arttu Matikainen pääsi liian kauaksi, eikä enää ollut mahdollisuutta yrittää ohitusta, kun kierrokset loppuivat kesken, toiseksi sijoittunut Nurmi manaa.

Yksi kakkossija on kuitenkin Nurmen mainiossa kotimaan kaudessa lähinnä kauneusvirhe, sillä tämä voitti 11 kilpailusta kymmenen, lähti kaikkiin kilpailuihin paalulta ja ajoi vielä kolme uutta rataennätystäkin. Nurmen kausi ei kuitenkaan vielä ole päätöksessään.

– Vielä marraskuussa on tarkoitus lähteä ajamaan Jereziin Espanjan sarjan kilpailu ja koittamaan mihin vauhti siellä riittää. Myös ensi kaudella jatketaan, mutta tarkemmin siitä myöhemmin.

Lähde: Rasmus Nurmi Racing