Rasmus Nurmi 22 sekunnin marginaalilla voittoon KymiRingillä

Rasmus Nurmi hallitsi Supersport 300 -luokan kilpailua näytöstyyliin, kun Circuit Racingin SM-pisteistä ajettiin KymiRingin radalla.

Kymiringillä ajettu kauden toinen SM-kisaviikonloppu poikkesi hieman muiden viikonloppujen kaavasta, sillä siellä ajettiin SSP300-luokassa vain yksi kisalähtö lauantaina. Perjantaina oli kolme 20 minuutin harjoitusta.

Rasmus Nurmen perjantain treenit lähtivät hyvin käyntiin. Pyörän alustan säädöt osuivat heti nappiin, ainoastaan rengaspaineita jouduttiin pohtimaan todella lämpimän asfaltin ja ilman vuoksi.

Oikeat rengas paineet löydettiin ja jo toisella harjoituskerralla hän paransi viimevuoden virallista rataennätystä sekunnilla. Kolmannella harjoituskerralla ajo kulki todella hyvin ja pito oli hyvä. Rasmus nappasikin taas sekunnin pois kierrosajasta. Tästä oli hyvä lähteä lauantain aika-ajoihin.

Lauantain aika-ajoihin lähdettiin paalupaikkaa hakemaan. Ilma oli aamusta jo lämmin ja asfaltti lämpeni kovaa vauhtia. Tiimin kanssa sovittiin, että Rasmus ajaa pari nopeaa kierrosta ja tulee käymään varikolla tarkistamaan rengaspaineita. Sen jälkeen takaisin radalle ja pieni paineen muutos tuotti tulosta. Paalupaikka 2 sekunnin erolla toiseen ja reilulla kymmenyksen paremmalla omalla ajalla kuin perjantain harjoituksissa.

Lauantain kilpailu

Rasmus lähti kisaan paalupaikalta. Ruudusta kaksi kisaan lähtenyt Arttu Matikainen sai kuitenkin hiukan paremman startin ja pääsi ensimmäiseen mutkaan ensimmäisenä. Jo ensimmäisellä kierroksella Rasmus ohitti Matikaisen pitkän takasuoran jarrussa, ja ajo lähti kulkemaan todella hyvin. Ero seuraavaan kasvoi joka kierroksella. Pyörä ja renkaat toimivat hienosti. Ruutulipulle Rasmus ajoi ensimmäisenä noin 22 sekuntia marginaalilla. Samalla kirjattiin vielä viimeisellä kierroksella nopein kierrosaika ja uusi SSP300-luokan Kymiringin rataennätys.

Circuit Racingin SM-sarjassa 2021 ajetaan yhteensä viisi kisaviikonloppua. Kausi jatkuu Alastaron osakilpailulla 30.7.-1.8.2021 Tervetuloa kannustamaan!

Kallio Racing Junior teamin Rasmus Nurmi #9, Sastamalan Suodenniemeltä, on harrastanut circuit racingiä vuodesta 2014. Suurimpana saavutuksena SSP300-luokan suomenmestaruus vuonna 2020. Kaudella 2021 tavoitteena on saada vauhtia lisää ja sitä myötä uusia SSP300-luokan mestaruus. Syksyllä on myös tarkoitus ajaa Espanjan ESBK-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua Valenciassa ja Jerezissä. Kaudella 2022 on tavoitteena siirtyä Superstock 600 -luokkaan. Tulevaisuuden tavoitteena on jonain päivänä ajaa MotoGP-sarjassa.

Kuvat: Rasmus Nurmi Racing