Ranskan Izoird on ”King of Helsinki”

Izoird oli molempina päivänä kolmas, mikä riitti yhteistuloksissa voittoon. Suomalaisista Joonas Heimonen selviytyi finaaliin perjantaina ja Niko Koskela lauantaina.

– Olen todella onnellinen tästä voitosta. En saanut hyvää starttia ja olin alussa kuudentena. Ajoin kuitenkin hyvällä rytmillä ja pystyin ohittamaan muita tiukassa kisassa. Finaaliin lähtiessäni tiesin, mitä tarvitsen voittaakseni yhteistuloksen, ja siinä myös onnistuin, Izoird riemuitsi samalla saavuttamastaan ”King of Helsinki” -tittelistä.

Lauantaina finaalin voitti ranskalainen Michael Musquin ennen saman maan Khounsith Vongsanaa. Ranskalaisten päivän kruunasi Izoird.

– Sain tiedon osallistua tähän Helsingin kisaan vasta keskiviikkona enkä ollut ajanut muutamaan viikkoon lainkaan. Siksi perjantain kilpailu meni minulla ajorytmiä hakiessa ja kaaduinkin finaalissa kerran ja olin vasta yhdeksäs, Musquin kertoi.

– Tänään lauantaina ajoni oli kuitenkin huomattavasti hienompaa, myös rata tuntui paremmalta. Olin finaalin startissa toisena ja uskoin voittoon. Noin erän puolivälissä Vongsana ajoi hieman mutkan linjan pitkäksi ja onnistuin ohittamaan hänet. Lopun ajoin varmasti voittoon, jatkoi Musquin.

Historian ensimmäisessä Helsingissä järjestetyssä sisämotocrosskilpailussa sijoitukset menivät sijoitukset kahden päivän aikana ristiin. Musquin oli yhteistuloksissa toinen ja hänen maanmiehensä Florent Richier kolmas. Perjantaina voittanut belgialainen Jurgen Wybo ei selviytynyt lauantaina finaaliin.

Lauantain finaaliin ainoana suomalaisena tiensä selvittänyt Kimi Räikkösen Ice1Racing-tiimin Koskela oli mukana finaalin avauskierroksen neljän kuljettajan kolarissa ja hän joutui keskeyttämään. Villin kortin perjantain finaaliin saanut Heimonen ajoi perjantaina kuudenneksi, muttei selviytynyt lauantaina finaaliin.

Epävirallisen Pohjoismaiden supercross-sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan ensi viikonloppuna Tanskan Herningissä.

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=745204

Uusin numero