Ranskalta raju ryhmä Suomen riesaksi Saksassa ajettavalle Sixille

Ranska vyöryy itäisessä Saksassa 24.-29. syyskuuta ajettavalle Sixille todella vahvalla ja vauhdikkaalla nipulla, jonka muodostavat Antoine Meo, Rodrig Thain, Johnny Aubert, Christophe Nambotin, Pierre Renet ja Sebastien Guillaume.

Meo johtaa henkilökohtaisessa MM-sarjassa E1- ja Nambotin suvereenisesti E3-luokkaa. Renet on puolestaan E2-luokan pisteissä toisena ja Aubert viidentenä. Thain on pikkuluokan kakkonen ennen Eero Remestä ja Matti Seistolaa.

Alkukauden väliin jättänyt Guillaume kurvailee E3-luokassa yhdeksäntenä, mutta esimerkiksi Portugalin osakilpailun avauspäivän kakkossija kertoo, että vauhti on tallella.

Ranska on hallinnut Suomen ja Italian ohella MM-joukkuekisan tapahtumia 2000-luvulla. Ranska vei nimiinsä kolme Sixiä putkeen vuosina 2008-10 Kreikassa, Portugalissa ja Meksikossa.

Suomen Trophy-joukkueen Saksassa muodostavat Juha Salminen, Marko Tarkkala, Remes,  Seistola, Antti Hellsten ja Roni Nikander. Mestarikuusikosta jäävät sivuun Jari Mattila ja Valtteri Salonen, joiden tilalle ovat astuneet Hellsten sekä Nikander.

Ranskan liitto vahvistaa Sixi-valintansa lopullisesti runsaan viikon kuluttua maan mestaruuskisan yhteydessä Chabrelochessa. Kyseessä on sarjan kauden kolmas osakilpailu, jossa tällä kaudella jo kertaalleen rasnakalaiset heidän omalla maaperällään kukistanut Salminen on myös mukana.

Patonginpurijoiden pieni lisäpsyykkaus olisi kieltämättä paikallaan.

Espanjallakin on
hyvä nippu kasassa

Suomi voitti Sixin viime vuonna murskaavasti miltei 31 minuutin erolla toiseksi tulleeseen Espanjaan.

Espanja suuntaa syyskuussa Chemnitzin kaupungin tuntumassa sijaitsevaan ISDE-kilpailukeskukseen, eli Sachsenringin rata-alueelle miltei samalla kokoonpanolla, jolla se rantautui viime vuoden elokuussa Kotkaan.

Kuusikon muodostava Cristobal Guerrero, Victor Guerrero, Ivan Cervantes, Lorenzo Santolino, Mario Roman ja Aaron Bernandez. Ainoa muutos viime vuoteen on se, että Bernandez tulee joukkueeseen Oriol Menan tilalle.

Suomen Junior Trophy -joukkueesssa Saksassa kahvaa kääntävät Mika Tamminen, Aleksi Jukola, Paavo Honkanen ja Lauri Pohjonen. Kimmo Hurrilla on varamiehen rooli.

Ranskan junnukvartetissa Saksan Sixillä sivaltavat Jeremy Joly, Mathias Bellino, Alexander Queyeyre ja Kevin Rohmer.

Suomen naisten joukkue rakentuu Marita Nyqvistin ympärille. Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen on luvannut viimeistellä valinnat Vekaranjärvellä tulevana lauantaina ajettavan Lady Cupin osakilpailun jälkeen.

Ranskan Sixi-triossa ajavat Ludivine Puy, Rossat Audrey ja Blandine Dufrene.

Uusin numero