Ranska riuhtoo kärjessä – Suomen junnut sijalla 11 Sardinian Sixillä

Sixin mestaruudet alkavat olla pitkälti taputeltu varsinkin miesten ja naisten kilpailuissa, kun urakasta on jäljellä viimeinen maastopäivä perjantaina ja lauantaina ajettava loppucrossi.

Ranska johtaa miesten kisaa odotetun vakuuttavasti kuusikolla Pierre Renet, Jeremy Joly, Johnny Aubert, Antoine Meo, Rodrig Thain, Fabien Planet. Eroa toisena tulevaan Australiaan on kertynyt jo 11.05,87. USA yrittää jatkaa vääntöä MM-hopeasta 11.51,08 kärjestä.

Australia – Jessica Gardnier, Tayla Jones, Jemma Wilson – on puolestaan hallinnut naisten kilpailua heti maanantaista lähtien. Ruotsi on ollut alusta lähtien kakkonen. Torstain jälkeen eroa on 10.42,84. Mitalin syrjään hallitsevana mestarina kivunnut Ranska on kolmas 26.32,57 Australiasta.

Isäntämaa Italia on pyrkinyt haastamaan junioreissa Ranskaa, mutta ajamalla tilanne alkaa jo vaikuttaa toivottomalta. Ranska on pitänyt pintansa kvartetilla Swan Servajean, Kevin Rohmer, Loic Larrieu, Mathias Bellino, lisännyt tasaisesti etumatkaansa ja johtaa Italiaa lukemin 3.13,37. Iso-Britannia painelee kolmantena 6.10,90 Ranskan jäljessä.

Suomi on jäänyt pohjista 45.20,20. Puola etenee sijalla kymmenen vajaat seitsemän minuuttia Suomen edellä. 12:ntena oleva Kanada on toisaalta jäänyt Suomesta reilut 14 minuuttia.

Mika Tamminen oli Suomen trion nopein kuljettaja torstaina ajalla 51.34,68. Kim Teikari kellotti lukemat 51.50,12 ja Matias Savo 51.53,19.

ISDE-varikolla vietetään perjantaina minuutin hiljainen hetki Lampedusan saaren lähellä tapahtuneen pakolaislaivan turman johdosta.

Täydelliset tulokset:
http://www.fim-isde-live.info/
 

Uusin numero