Rankkasateista huolimatta Imatranajoissa kävi 21 000 katsojaa

Kuljettajat ylistivät Jarno Saarinen Circuit Imatra -rataa sekä Imatranajon yleisön luomaa tunnelmaa ja yleisö vastasi huutoon saapumalla paikalle.

Sunnuntaiaamu valkeni Imatralla kirkkaana, eivätkä edellispäivän rajut vesisateet tuntuneet missään. Yleisöä kertyikin kuvan kauniin Imatran katuradan varteen melkoisesti ja tunnelma oli korkealla. 

Myös järjestävän tahon tunnelmaa pidettiin ylhäällä ja vaikeista olosuhteista huolimatta kaikkia asiat saatiin tehtyä laadukkaasti. 

”Ennakkotyön sekä valmistelujen onnistuminen mitataan vasta silloin, kun haasteita tulee vastaan. Täytyy kyllä sanoa, että olosuhteet loivat tapahtumalle todella suuret haasteet. Lauantain ja sunnuntain yhteenlaskettu sademäärä oli 243 mm, mikä taitaa kolistella jo jonkinlaisia yhden viikonlopun sademäärä ennätyksiä Imatralla”, Imatranajon tapahtumavastaava Juuso Valtakari sanoo. 

”Äärimmäisistä olosuhteista huolimatta tapahtuman infra kesti hienosti ja talkoolaisemme tekivät aivan käsittämättömän hienoa duunia, jotta saimme vietyä tapahtuman läpi kunnialla, Valtakari jatkaa. 

Imatralla kävi viikonlopun aikana 21 000 katsojaa, mikä ei tietenkään vastaa lukua, jota sinne odotettiin. Äärimmäiset keliolosuhteet verottivat kävijämäärää reilusti. 

”Kävijämäärä on kyllä alakanttiin tavoitteestamme, mutta se ei liene mikään ihme, sillä vettä tuli koko viikonlopun kirjaimellisesti kuin saavista”, Valtakari toteaa.  

Kaikesta huolimatta Imatranajon kilpailuiden taso oli todella korkea ja keleistä piittaamaton yleisö sai katsella äärimmäisen korkealaatuista kilpailua. 

Koko viikonlopun teemana tuntuikin olevan se, että kuljettajat inspiroituivat yleisöstä ja yleisö rakasti kuljettajiaan. Hyvänä esimerkkinä Imatranajon kuningas Erno Kostamo, joka villitsi kannattajansa hurjaan huutoon lyömällä vastustajansa kerta toisensa jälkeen. 

King of Imatra -kilpailussa Kostamo sai kenties viikonlopun kovimman haasteen, kun Mansaaren moninkertainen voittaja Peter Hickman hiosti Kostamoa kierros toisensa jälkeen. Lopulta Hickman teki virheen ja Kostamo pääsi karkuun. 

”Haastoin Kostamon, mutta lopulta piti hyväksyä, että riskit kasvavat liian suuriksi. Mahtava kokemus ja aion todellakin tulla tänne uudestaan”, kolmanneksi ajanut Hickman sanoi. 

King of Imatra -kilpailun kolmanneksi sijoittui Ville Valtonen.

Illalla Imatran keskustassa järjestetyssä palkintojenjaossa tunnelma oli katossa ja siellä laulettiin kovaan ääneen Ernon nimeä ja huudettiin King of Imatraa. 

”Kyllähän tämä mahtava yleisö on antanut paljon lisäbuustia menemiseen. Toki ajettu on paljon ja ratoja hangattu, joten pitää sekin jossain näkyä”, viikonlopun aikana neljä kilpailua neljästä voittanut Kostamo hehkutti. 

Sunnuntain iltatilaisuuden jälkeen kilpailijat ja tallien edustajat kiittivät Imatrajanajon järjestelyitä ja tunnelmaa. Samaan aikaan alan kuumimmat kuljettajat kertoivat halustaan tulla takaisin Imatralle. Heidän lisäkseen tarvitaan faneja ja olihan heitä sateista huolimatta Imatralla jälleen runsaasti. 

”Haluan kiittää itseni sekä Imatran moottorikerhon puolesta niitä tuhansia moottoriurheilufaneja, jotka sinnikkäästi seurasivat kilpailua”, Valtakari kiittää. 

Uusin numero