RAM Racingin pistejohto kasvoi KymiRingillä

Superbike-luokan voittoon ajoi SM-sarjaan vierailun tehnyt Niki Tuuli. Kakkoseksi ajanut Niko Mäkinen (oik.) kasvatti pistejohtoaan. Lauantaina kolmospaikalle ajaneen Magnus Collinin sunnuntain kisa päättyi kaatumiseen. (kuva: RAM Racing)

RAM Racing Yamaha -tiimin kuljettajat jatkavat pistekärjessä sekä Superbike- että Superstock 600 -luokissa KymiRingillä ajetun Circuit Racingin toisen SM-kilpailuviikonlopun jälkeen.

Superstock 600 -luokan lauantain aika-ajossa RAM Racingin Lenni Klemetti ja Niko Lehtiranta pääsivät hyvin rytmiin ja ajaminen oli molemmilla heti vakaata ja vauhdikasta. Tuloksena vierekkäiset gridipaikat sijoilla 5 ja 6. Superbike-luokan aika-ajossa Niko Mäkinen otti toisen lähtöruudun, edellään vain paalulle ajanut Niki Tuuli.

Lauantain Superstock 600 -kisa meni sekä Klemetiltä että Lehtirannalta erinomaisesti.

-Lauantain kisa meni loistavasti, päästiin heti kisan alusta lähtien kamppailemaan kärkipaikasta. Toki vähän jäi harmittamaan, kun Tanskanen pääsi ohi viimeisellä kierroksella, Niko Lehtiranta summaa omaa lauantain kakkossijaa.

Sunnuntain Superstock 600 -lähtö ei sen sijaan ollut Niko Lehtirannalle suotuisa.

-Sunnuntain kisa meni aika lailla vihkoon. Huono startti ja tipuin hieman, enkä päässyt kärkiryhmän kyytiin. Vielä viimeisellä kierroksella Tanskaselta räjähti moottori, öljyt pihalle ja minun kisa päättyi sen jälkeen kaatumiseen.

-Nyt vaan laitteet kuntoon ja odottamaan Alastaron kotikisaa, joka ajetaan kuukauden päästä.

Sunnuntainen kaatuminen tiputti Lehtirannan pistekärjestä kakkoseksi kokonaispistemäärällä 58 ja ykköseksi nousi tiimin toinen kuljettaja Lenni Klemetti 72 pisteellä.

Lenni Klemetti (kuva: Ossi PIetiläinen)

Klemetin viikonloppu oli lähestulkoon täydellinen. Hän pokkasi molemmissa kisoissa podiumpaikat kuin vanha tekijä. Lauantain kisasta tarttui mukaan kolmas sija ja sunnuntailta kakkossija. Pokaalien lisäksi Lenni sai kasan tärkeitä SM-sarjapisteitä. Ensimmäistä kauttaan Superstock 600 -luokassa ajava Klemetti on näyttänyt kyntensä ottamalla pisteissä ykköspaikan jo tässä vaiheessa kautta.

-Kaikin puolin hyvät fiilikset jäi viikonlopusta ja sain parannettua kierrosaikaa paljon viikonlopun aikana. Aika-ajoihin tehdyt pyörän muutokset ja tiimin vinkit auttoivat pääsemään hyvään vauhtiin, kommentoi Klemetti ujoon ja vaatimattomaan tyyliinsä.

Viikonlopun Superbike-kisoissa nähtiin vauhtia ison maailman tyyliin. Niko Mäkinen ajoi upeasti molemmissa kisoissa kakkoseksi.

-Tärkeintä oli, että saisin varmisteltua itselle mahdollisimman paljon sarjapisteitä, Mäkinen kommentoi.

Lauantain kisassa Niki Tuuli meni kärjessä omia menojaan. Mäkinen sai kakkospaikalla kasvatettua kuuden sekunnin kaulan kolmantena ajaneeseen Magnus Colliniin ja varmisti näin itselleen 20 sarjapistettä.

Sunnuntaina Mäkinen kamppaili Collinin kanssa kakkossijasta. Collinin kaaduttua viidennellä kierroksella Mäkinen sai kaasutella maaliin toisena ilman huolta, sillä kolmanneksi tullut Peter Paloranta jäi kauas Mäkisen taakse.

-Viikonloppu meni juuri niin kuin pitikin. Tuuli sai ajaa omaa ajoaan ja minä sain kasvatettua pistejohtoa, toteaa Niko Mäkinen tyytyväisenä.