RAM Racingin Jani Rättö päättää uransa Superbiken SM-hopeaan


RAM Racingin Yamahaa Superbiken SM-sarjassa tällä kaudella käskyttänyt Jani Rättö ilmoittaa lopettavansa uransa tähän kauteen. ”Ainakin SM-sarjassa” -lisämaininta tosin jättää sopivasti takaportin auki, jos mieli sattuu tulevaisuudessa muuttumaan.

Ratamoottoripyöräilyn SM-kausi päättyi Virtasalmen Motoparkiin, jossa lauantaina ajettiin kauniissa aurinkoisessa säässä ja sunnuntaiaamu vesisateessa. Superbiken ensimmäiseen kisaan toisesta ruudusta lähtenyt Rättö otti Yamahallaan keulapaikan, perässään Ville Valtonen ja Fredrik Enlund. Valtonen oli kuitenkin hyvässä vauhdissa ja ohitti Janin jo kilpailun alussa pääsuoran jarrussa. Lähdön loppupuolella Mika Hautala nousi Rättön takapyörän tuntumaan ja teki pari ohitus yritystäkin, mutta Jani pystyi kiristämään ja sai pidettyä toisen paikan maaliin asti. Ero Valtoseen venyi kymmeneen sekuntiin ja Hautala pysyi takana reilun sekunnin erolla. Pisteissä ero Valtosen ja Rätön välillä oli neljä pistettä Janin eduksi ennen viimeistä sunnuntain starttia.

Sunnuntain pitkä kilpailu ajettiin myös kuivassa säässä ja lähdön alku noudatti lauantain kisan kaavaa, Rättö otti lähdön mutta pian Valtonen painui väkisin ohi pääsuoran päässä. Nyt myös Mika Hautala otti hyvän lähdön ja ajoi koko kilpailun aivan Jani kannassa. Useaan kertaan Mika oli jo edellä, mutta Jani onnistui aina kuittaamaan ohituksen heti takaisin. Viimeisellä kierroksella, viimeisessä sikaanissa, Hautala pääsi ohi ja oli maalilinjalla ennen Jania, mutta koska ohitus tapahtui nurmikon kautta, tuomaristo määräsi 3 sekunnin aikasakon. Voittoon ajoi Valtonen, joka voitti myös mestaruuden vain yhden pisteen erolla toiseksi tulleeseen Jani Rättöön. Mika Hautala oli yhteispisteissä kolmas.

– Valtonen oli omaa luokkaansa täällä Motoparkissa. Sateella olisi voinut olla sauma haastaa Villeä, mutta kun rata kuivui ei paukut riittäneet voittoon. Yritin alkuun haastaa, mutta en päässyt iskuetäisyydelle. Sain kumminkin ajaa hyvät kisat Hautalan Mikan kanssa ja tällä kertaa sain pidettyä Mikan takana molempina päivinä. Viimeisenä kolmena vuotena olen ajanut SM-mitaleille, joten vielä kun paikat on jotenkuten ehjänä niin luulen että tähän on hyvä lopettaa ajajaura, ainakin SM-sarjassa. Tulihan näitä ratoja jo toistakymmentä vuotta kierrettyä. Jos RR:n parissa jatketaan niin keskitytään jatkossa enemmän tiimin pyörittämiseen ja muihin hommiin RR:n parissa. Erityiskiitokset kaikille matkan varrella olleille sponsoreille, mekaanikoille ja kotiväelle. Ilman teidän kaikkien tukea eivät nämä vuodet olisi olleet mitenkään mahdollisia, Rättö toteaa.

Uusin numero