RAM Racingin Felix Nässi Yamahalla tuplavoittoon SM/PM -avauksessa

Felix Nässi

RAM Racingin kuljettajat menestyivät road racingin SM-avauksessa hyvin sekä Superstock600- että Superbike-luokissa.

Ensimmäinen ratamoottoripyöräilyn SM/PM-sarjan osakilpailu ajettiin Motoparkissa Virtasalmella. Felix Nässi voitti molemmat STK600-lähdöt tiukan väännön jälkeen Pauli Pekkasen kanssa. Myös muut RAM Racing Yamaha -kuskit menestyivät hyvin, kun Niko Mäkinen ajoi kaksi podiumsijaa Superbikessa ja Kimi Patova oli kolmas molemmissa STK600-lähdöissä. Niko Kömi täydensi tiimin hyvää viikonloppua ja ajoi toisessa erässä neljänneksi.

Helteinen lauantai mahdollisti tiimille ensimmäistä kertaa Pirellin pehmeän SC0-renkaan käytön. Aamupäivän STK600-luokan aika-ajossa kuskit ajoivat omia ennätyksiään osittain uusitun asfaltin mahdollistaessa paremman vauhdin. RAM Racingin kuljettajat valloittivat yllättäen koko eturiviin järjestyksessä Nässi, Patova ja Kömi. Pauli Pekkanen oli neljäs.

Ennen lauantain kilpailua alkoi sataa rajusti ja myrsky riepotteli varikkotelttoja. Kilpailu alkoi hieman myöhässä WET racena, vaikka rata kuivui nopeasti. Lähes kaikki starttasivat kuivan kelin renkailla. Sateen viilentämä ilma vähensi pehmeän renkaan antamaa etua. Lähdöstä kärkeen ampaisivat Nässi ja Patova, perässään Pekkanen. Kömin lähtö hieman epäonnistui. Nässi pääsi hieman karkuun ennen kuin Pekkanen pääsi ohi Patovasta. Takasuoran päässä Pekkanen pääsi kerran Nässin rinnalle mutta vielä paikoittain kostea rata vaikeutti ohittamista. Kilpailun puolessa välissä Nässi pystyi kiristämään hieman vauhtia ja ero Pekkaseen kasvoi noin sekuntiin. Viimeiset kierrokset Pauli Pekkanen ajoi varmistelen ja maalissa eroa oli viisi sekuntia. Patova oli kolmas ja hienon nousun tehnyt Niko Kömi oli neljäs.

Superbiken lähtöön Niko Mäkinen starttasi toisesta ruudusta ja pystyi alussa ahdistelemaan paalulta lähtenyttä Ville Valtosta, mutta vähitellen Valtonen teki eroa Mäkiseen. Lopussa vielä hyvän nousun tehnyt  Eeki Kuparinen pääsi tiukan väännön jälkeen Niko Mäkisestä ohi, kun kierroksella ohitettava tuli vastaan huonossa kohtaa Nikon kannalta. Täydet pisteet otti Valtonen, toinen oli Kuparinen ja kolmas Mäkinen.

Sunnuntaina aamupäivällä satoi mutta rata kuivui ennen lähtöä. Lähtöjärjestys oli nyt lauantain kilpailun parhaan kierrosajan mukainen ja eturivissä olivat Nässi, Pekkanen ja Kömi. Ensimmäisen lähdön tiukka kamppailu keskeytyi kaatumisen johdosta punalipulla viidennellä kierroksella. Viiden kierroksen uusintalähdössä kärkeen syöksyivät Pekkanen ja perässä hieman lähdössä epäonnistunut Nässi. Felix Nässi onnistui ohittamaan imusta Pauli Pekkasen jo heti ensimmäisellä kierroksella pääsuoran päässä. Nyt tiukka kilpailua jatkui maaliin asti mutta Nässi onnistui pitämään Pekkasen takanaan. Maalissa eroa oli 0,5 sekuntia Nässin eduksi, kolmas oli Patova. Niko Kömi joutui keskeyttämään, mutta ehti ajaa kuitenkin kilpailun toiseksi nopeimman kierrosajan, joten vauhtiin on tullut huima parannus.

Felix Nässi, Pauli Pekkanen ja Kimi Patova.

– Kilpailut menivät niin kuin pitikin. Yamaha on saatu jo hyvin lähelle optimisäätöjä, kiitos tiimin. Aika-ajossa lykättiin jo oma uusi ennätys 1.26,537, vaikka siihen mahtui pari virhettäkin ja pyrin säästämään renkaita kisaan. Varmalla ajolla kilpailussa onnistuin pitämään Pekkasen takana, toki Pauli oli välillä edelläkin. Pyrin ajamaan kärjessä ja määräämään kulkua mieleisekseni. Pidin kovaa vauhtia, mutta tuli myös pieniä virheitä ja Pauli pysyi kokoajan lähellä. Voin olla tyytyväinen täyteen pistepottiin ja tiimin oikeisiin päätöksiin vaikeissa olosuhteissa, kertoi Nässi kilpailujen jälkeen.

Superbiken lähdössä eturivissä olivat Kuparinen, Valtonen ja Mäkinen. Parhaan lähdön otti Niko Mäkinen, perässään Valtonen mutta jo takasuoran päässä Eeki Kuparinen ohitti kärkikaksikon. Kuparinen nykäisi ja teki nopeasti eroa Valtoseen ja Mäkiseen. Erot hieman kasvoivat ja pitkään näytti että ohituksia ei podiumtaistelussa enää nähdä. Lopussa Mäkinen kiristi ja pääsi aivan Valtosen kantaan ja näytti siltä että ohitus olisi vain ajan kysymys. Mäkiselle tuli kuitenkin pieni ajovirhe ja ohitus jäi tekemättä. Ruutulipulla Eeki Kuparinen oli 1,5 sekuntia ennen Valtosta ja Mäkinen oli 1,1 sekuntia Valtosen takana.

Teksti: Jani Rättö / Juha Nässi

Kuvat: Timo Nässi