Ram Racing Yamahan viikonlopussa paalupaikkoja, kaatumisia ja tekniikkamurheita

Ram Racing Yamahan Circuit Racing-kausi jatkui Kemoran moottoriradalla. Viikonloppuun mahtui monenlaista ohjelmaa ja haastetta mutta myös palkintosijoituksia nähtiin.

Tiimi saapui hyvissä ajoin Kemoraan, koska yllättäen kisakalenteriin tulleeseen kilpailuun ei ehditty testata paikan päällä etukäteen. Torstaina ja perjantaina kaikki tiimin kuskit ajoivat mahdollisuuksien mukaan muuttuvat sääolosuhteen huomioiden. Kylmä ilma ja sateet aiheuttivat välillä hieman päänvaivaa ja parasta vauhtia ei saanut kukaan kuski irti.

Lisäksi tekniikkamurheet sekä kaatuminen aiheuttivat pientä lisäduunia mekaanikoille. Illan ja yön aikana tekniikkamurheet sekä kaatumisesta aiheutuneet vauriot saatiin kuitenkin ratkaistua ja kaikki lähti hyvin mielin kohti lauantai aika-ajoja ja ensimmäistä kilpailustarttia.

Lauantaipäivä alkoi sateisena. Ensimmäisenä radalle pääsivät Superbiken Niko Mäkinen sekä Superstock 600 -luokassa ajavat Niko Lehtiranta ja Lenni Klemetti. Luokat ajoivat myös Kemorassa yhdistetyssä lähdössä, samoin kuten Motoparkissa. Mäkinen oli aivan omaa luokkaansa ja varmisti helpolla ajolla aika-ajoissa oman luokkansa paalupaikan. 

Superstockeissa Lehtiranta ei saanut lainkaan onnistunutta kierrosta alle, kun vapaata linjaa ei tahtonut löytyä. Juuri kun Niko ajoi varikon kautta saadakseen puhtaan baanan täydelliselle kierrokselle, tuli punainen lippu ja aika-ajo keskeytyi. 

Lenni Klemetti puolestaan ajoi tasaisia kierrosaikoja ja ehti ennen punaista lippua ajaa itselleen oman luokan lähtöpaikan kuusi. 

Supersport 300 -luokassa Alex Kyriakou puolestaan sai huikean ajovireen päälle ja yllätti jopa itsensäkin ajamalla hienolla ajolla itselleen paalupaikan lauantai aika-ajossa.

Ensimmäisenä tiimin kuljettajista vauhtiin pääsivät 10 kierroksen kilpailuun Mäkinen, Lehtiranta ja Klemetti. 

Kaikki saivat hyvän startin ja ensimmäiset kierrokset menivät tasaisesti ilman suurempia sijoitusten vaihtumisia. 

Superbikessa Mäkinen karkasi oman luokkansa kärkeen ja piti huikean eron loppuun asti saaden ajaa täysin omaa ajoaan.  Lehtiranta puolestaan ei päässyt aivan alussa kärkiporukan vauhtiin ja kisa olikin hänen osaltaan varmaa ajoa maaliin, koska edessä sekä takana ei ollut uhkaajia lähellä. Maalissa Lehtiranta oli toinen saavuttaen kuitenkin tärkeät SM- pisteet. Lenni Klemetti ei puolestaan saanut itsestään ja pyörästään puristettua sitä parasta ulos, sijoituksena lauantaina kuitenkin vaikeuksien kautta hienosti neljäs sija. 

Supersport 300 -luokassa ensimmäisen paalupaikan ajanut Alex lähti jännittävin fiiliksin itse kilpailuun. Kisastarttiin asti kuitenkaan jännitystä ei tarvinnut odottaa, sillä pieni lipsahdus lämmittelykierrokselle vei Alexin hiekalla ja paljon odotettu kilpailu jäi siihen. Harmitus oli luonnollisesti suuri. 

Sunnuntai päivä valkeni huomattavasti paremmassa säässä ja kaikki pyörät olivat valmiina päivän koitoksiin. Sunnuntain kilpailuihin lähdettiin lauantain kilpailulähtöjen aikojen perusteella. Superbikessa Niko Mäkinen otti paalupaikalta hyvän startin ja ajoi hyvällä ja varmalla ajolla koko kilpailun, ottaen jo toisen osakilpailuvoiton viikonlopusta. Täydet pisteet siis Mäkiselle ja pistejohto kasvoi entisestään takana tuleviin kilpakumppaneihin.

Superstockeissa nähtiin puolestaan varmasti yksi kauden jännittävimmistä kamppailuista, kun Niko Lehtiranta kamppaili Matias Kestin kanssa sijoista kaksi ja kolme. Parivaljakko kävi huikeaa taistelua läpi kilpailun ja sijoitukset vaihtelivat useaan otteeseen. Viimeisellä kierroksella, viimeisessä mutkassa Matias Kesti kuitenkin onnistui ohittamaan Lehtirannan ja näin Ram Racing Yamahan kuljettajalle jäi tyytyminen kolmanteen sijaan. 

Lenni Klemetin kilpailu puolestaan oli pitkälti yksin ajelua koko kilpailun ajan ja maaliin Lenni ajoi sijalla viisi. 

”Viikonloppuun en ole tyytyväinen, nyt täytyy tutkia ja miettiä mitä voidaan ajamisessa kehittää seuraavaan kilpailuun” Lenni kertasi.

Supersport 300 -luokassa lauantain kilpailussa lämmittelykierrokselle jäänyt Alex joutui näin ollen starttaamaan jonon hänniltä sunnuntain kilpailuun. 

Vastoinkäymiset eivät ottaneet loppuakseen myöskään sunnuntaina, kun jarrut hävisivät osittain kesken kilpailun ja kilpailu täytyi ajaa rauhallisesti maaliin. ”Oli mukava huomata, että vauhtia on tullut lisää. Vaikka oli hieman vastoinkäymisiä, jäi kokonaisuudesta kuitenkin hyvä fiilis” kertoi Alex kilpailujen jälkeen. 

Ram Racing Yamahan viikonloppuun mahtui siis paljon kaikenlaista; hyviä sijoituksia, tärkeitä pisteitä, tekniikkahaasteita ja muutama kaatuminen. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt vaan henkiset haavat kuntoon ja entistä vahvempana innolla odottelemaan seuraavaa, kuukauden päästä ajettavaa Ram Racing Yamahan niin sanottua kotikilpailua, joka ajetaan Alastaron moottoriradalla heinä-elokuun vaihteessa. 

Teksti: Ram Racing Yamaha tiedotus

Uusin numero