Ram Racing Yamahan pistejahti jatkuu Kemoran moottoriradalla

Circuit Racingin toinen kilpailuviikonloppu ajetaan tulevana viikonloppuna Kemoran moottoriradalla. Alun perin Kemorassa ei ollut tarkoitus ajaa pisteistä tällä kaudella, mutta Kymiringin kilpailuviikonlopun peruuntuminen muutti suunnitelmat.

Kemoran kilpailun järjestävä kerho West Coast Racing Club sai järjestettyä pikaisella aikataululla korvaavan kilpailuviikonlopun kasaan ja arvokkaista SM- pisteistä pääsee näin ollen taistelemaan myös salolainen Ram Racing Yamaha -tiimi.  

Ram Racing Yamaha lähtee loistavista asetelmista tulevaan kilpailuviikonloppuun. 

Kauden avausviikonloppu pari viikkoa takaperin Motoparkissa oli tiimin juhlaa molempina kilpailupäivinä. Superbike-luokassa Niko Mäkinen voitti kummatkin osakilpailut, kuten myös Mäkisen kaima Niko Lehtiranta Superstock 600 -luokassa. Lenni Klemetti nappasi kakkoskorokkeen nimiinsä heti Lehtirannan takana ja Supersport 300 -luokassa Alex Kyriakou sai loistavasti kasvatettua vauhtia tiimin uutena kuljettajana. 

Kilpailuviikonloppujen välissä tiimin kuljettajat hakivat vauhtia Alastaron moottoriradalta kahden päivän testien merkeissä. Testit olivat onnistuneet ja omat ennätykset paukkuivat ja luottoa tuli pyörään jokaiselle kuskille sangosta kaatamalla.

Ram Racing Yamahan tiimi päällikkö Jani Rätöllä on luonnollisesti odotukset korkealla myös tulevaan viikonloppuun. 

”Kauden avaus oli täysi kymppi, joten tulevasta viikonlopusta tavoitteet eivät voi olla huonommat”. 

Niko Mäkiselle Kemoran moottorirata on jo entuudestaan hyvin tuttu Superbiken sarvissa, Lehtirannalla on yhden kilpailuviikonlopun verran kokemusta Superstock 600 -luokasta, mutta Lenni Klemetille rata on täysin uusi tuttavuus isommalla pyörällä. 

”Eka kerta kuussatasella Kemorassa. Positiivisin mielin lähdetään, onhan sieltä hyviä muistoja ja tiukkoja kilpailuja pienemmistä luokista menneiltä vuosilta. Palkintokorokkeelle tähdätään tottakai”, Lenni kertoo. 

Klemetti ei suinkaan ole ainoa tiimistä, jolle rata on isommalla pyörällä uusi. Alex Kyriakou lähtee myös innolla katsomaan mihin vauhti riittää Superport 300 -luokassa. ”Opittavaa varmasti on, mutta hyvällä fiiliksellä teen parhaani”

Kemoran osakilpailun tullessa mukaan kalenteriin alkuperäisestä poiketen, ei tiimi ennättänyt käydä testaamassa ennen kisoja Kemorassa lainkaan. 

Näin ollen Ram Racing Yamaha suuntaa jo hyvissä ajoin kilpailupaikalle, jotta ennen kilpailuviikonloppua saadaan testikilometrejä alle, joskin ilmeisemmin sadesäässä.

Kemorassa ajetaan kaksi kilpailulähtöä, ensimmäinen lauantaina ja toinen sunnuntaina. Hyvää kilvanajoa on siis luvassa koko viikonlopun, tervetuloa paikan päälle katsomaan ja kannustamaan! 

Teksti: Ram Racing Yamaha tiedotus

 Kuva: Harjukuvat

Uusin numero